Ναυτιλία

«Τρύπα» 560 εκατ. δολαρίων στην Danaos από την χρεοκοπία της Hanjin Shipping

«Τρύπα» 560 εκατ. δολαρίων στην Danaos από την χρεοκοπία της Hanjin Shipping
Η Danaos είχε ναυλώσει στην Νοτιοκορεάτικη εταιρεία τρία ιδιόκτητα πλοία της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με μακροχρόνιες συμβάσεις
Αντιμέτωπη με έλλειμμα εσόδων ύψους 560 εκατομμυρίων δολαρίων εξαιτίας της χρεοκοπίας του Νοτιοκορεατικού ναυτιλιακού κολοσσού Hanjin Shipping βρίσκεται η εισηγμένη στη Wall Street ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Danaos Shipping Co Ltd.
Όπως αναφέρει ο Βασίλης Καρατζάς, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Karatzas  Marine Advisors & Co., μιας διεθνούς εταιρείας με έδρα στη Νέα Υόρκη που λειτουργεί ως επιχειρηματικός και χρηματοοικονομικός σύμβουλος στο χώρο της ναυτιλίας, η υπόθεση της Hanjin είναι για τη ναυτιλία, ότι ήταν για τον τραπεζικό τομέα η χρεοκοπία της Lehman Brothers το 2008.
Η Danaos είχε ναυλώσει στην Νοτιοκορεάτικη εταιρεία τρία ιδιόκτητα πλοία της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με μακροχρόνιες συμβάσεις, από τις οποίες είχε λαμβάνειν το παραπάνω ποσό.
Μετά την προσφυγή της Hanjin στο δικαστήριο της Σεούλ προκειμένου να ενταχθεί στον πτωχευτικό κώδικα, δημιουργείται μία «τρύπα» στα έσοδα της Danaos ύψους 560 εκατομμυρίων δολαρίων.
Αυτό σημαίνει, ότι τώρα κινδυνεύει, είτε να μην μπορεί να αποπληρώσει τα δικά της δάνεια, είτε οι δανειστές της να της ζητούν πλέον περισσότερες εγγυήσεις, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί για μελλοντικές της δραστηριότητες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης