Ναυτιλία

Με δύο νέα πλοία ενισχύεται ο στόλος της Tsakos Energy Navigation (TEN)

Με δύο νέα πλοία ενισχύεται ο στόλος της Tsakos Energy Navigation (TEN)
Η TEN βρίσκεται πλέον στο μέσον του προγράμματος απόκτησης 15 πλοίων.
Δύο νέα πλοία παρέλαβε από τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία Daewoo Mangalia Heavy Industries και Hyundai Heavy Industries η εισηγμένη στη Wall Street ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Tsakos Energy Navigation (TEN), σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας.
Πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου τύπου aframax «Leontios H» και το πλοίο μεταφοράς LNG «Maria Energy».
Το «Leontios H» έχει ναυλωθεί σύμφωνα με την ανακοίνωση σε ναυτιλιακή της Βόρειας Ευρώπης με συμφωνία μακράς διαρκείας και αναμένεται να αποφέρει ακαθάριστα έσοδα πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια.
Το εν λόγω πλοίο είναι το τρίτο σε ένα σύνολο 9 aframax τάνκερ που έχουν κλείσει συμφωνίες μακροχρόνιας ναύλωσης σε υψηλές τιμές, σύμφωνα με την ΤΕΝ.
Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο γενικός διευθυντής της ΤΕΝ Γιώργος Σαρόγλου «με την παράδοση του πλοίου “Leontios H”, η TEN βρίσκεται πλέον στο μέσον του προγράμματος απόκτησης 15 πλοίων.
Με τα επιπλέον 8 τάνκερ που είναι προγραμματισμένο να παραλάβει κατά τα επόμενα πέντε τρίμηνα, αναμένεται να ενισχύσει τα έσοδα της κατά τουλάχιστον 720 εκατομμύρια δολάρια».
Το πλοίο «Maria Energy» το οποίο έχει χωρητικότητα 174.000 κυβικά μέτρα και είναι εξοπλισμένο με tri-fuel diesel electric (TFDE) σύστημα πρόωσης, έχει μισθωθεί για χρονική διάρκεια τουλάχιστον 18 μηνών και η μίσθωση μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 3 χρόνια.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η συμφωνία αυτή μπορεί να αποφέρει στην TEN ακαθάριστα έσοδα πάνω από 70 εκατομμύρια δολάρια.
Όπως αναφέρει ο κ. Σαρόγλου στην γραπτή του δήλωση «με την παράδοση και τη ναύλωση των πλοίων “Maria Energy” και “Neo Energy”, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση της συμμετοχής της TEN στον τομέα των LNG και ως εκ τούτου η εταιρεία βρίσκεται πλέον σε θέση να διευρύνει τις δραστηριότητές της».
Ο στόλος της Tsakos Energy Navigation αποτελείται από 65 πλοία double-hull (διπλού τοιχώματος) και περιλαμβάνει τάνκερ μεταφοράς αργού πετρελαίου, product tankers και πλοία μεταφοράς LNG, έχοντας συνολική χωρητικότητα 7,2 εκατομμύρια DWT.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, όλα τα νεότευκτα τάνκερ της ΤΕΝ, εκτός από το εναπομείναν «VLCC Hercules», έχουν κλείσει συμφωνίες ναύλωσης μακράς διάρκειας.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης