Ναυτιλία

Κουρουμπλής: Στόχος να βρεθεί διέξοδος για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ελευσίνας και Νεωρίου

Κουρουμπλής: Στόχος να βρεθεί διέξοδος για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ελευσίνας και Νεωρίου
Πρόσθεσε ότι το υπουργείο έχει συνεργασία με την ένωση κατασκευαστών, καθώς αυτή τη στιγμή λείπουν πολλές ειδικότητες, που θα πρέπει να χρησιμοποιούν στη ναυπηγοεπισκευή και αναμένεται να ληφθούν πρωτοβουλίες για τη δημιουργία σχολών μαθητείας.
Στο θέμα της νησιωτικότητας και στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από τη χώρα μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στις εξελίξεις στον θαλάσσιο τουρισμό και στη ναυπηγική βιομηχανία αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης σήμερα (31/3) ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ο υπουργός χαρακτήρισε ως ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το γεγονός να συμπεριληφθεί στη διακήρυξη της άτυπης συνόδου των υπουργών Ναυτιλίας και Μεταφορών της ΕΕ στη Βαλέτα στη Μάλτα η νησιωτική πολιτική.
«Στόχος μας είναι να ενεργοποιηθεί η Ευρώπη, που πολλές φορές μπορεί να έχει κάνει αναφορές για τη νησιωτικότητα, αλλά ποτέ όμως δεν την εκδήλωσε με συγκεκριμένο τρόπο» τόνισε ο υπουργός.
Πρόσθεσε δε, ότι «τώρα η ΕΕ μιλάει για εδαφική συνοχή και για το πώς θα μειώσει τον αποκλεισμό, που μπορεί να νιώθουν οι νησιώτες με την υπόλοιπη Ευρώπη».
Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των ναυπηγείων και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου κλάδου, είπε ότι αυτή τη στιγμή γίνονται ενέργειες και προσπάθειες να ξεμπλοκαριστεί ο Σκαραμαγκάς και να δοθεί διέξοδος στη στασιμότητα της Ελευσίνας και του Νεωρίου.
Πρόσθεσε επίσης, ότι το υπουργείο έχει συνεργασία με την ένωση κατασκευαστών, καθώς αυτή τη στιγμή λείπουν πολλές ειδικότητες, που θα πρέπει να χρησιμοποιούν στη ναυπηγοεπισκευή και αναμένεται να ληφθούν πρωτοβουλίες για τη δημιουργία σχολών μαθητείας.
Ο υπουργός Ναυτιλίας αναφερόμενος στο θέμα του θαλάσσιου τουρισμού είπε, ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μία πρωτοβουλία σε εξέλιξη, για την προώθηση του μητρώου σκαφών μαζί με το παρατηρητήριο, προκειμένου να σταματήσουν οι παράνομες ναυλώσεις που λειτουργούσαν εις βάρος των επαγγελματιών, αλλά και του κράτους, με τη φοροδιαφυγή.
«Αυτό τώρα είναι σε πολιτικό πρόγραμμα και είμαι βέβαιος, ότι θα υλοποιηθεί περιορίζοντας τις παράνομες ναυλώσεις», τόνισε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης