Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Ο Grimaldi θέλει να αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών της Hellenic Seaways

Ο Grimaldi θέλει να αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών της Hellenic Seaways
Eίπε ότι «έχουμε ήδη διατυπώσει το ενδιαφέρον μας για τον διαγωνισμό της Τραπέζης Πειραιώς, η οποία πουλάει το 40%, που ελέγχει».
Την πλειοψηφία των μετοχών της Hellenic Seaways θέλει να αποκτήσει πάσει θυσία ο Ιταλός εφοπλιστής και ιδιοκτήτης ήδη των Μινωικών Γραμμών, Emanuele Grimaldi, oπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο του 20ου Euromed Convention «From Land to Sea», που διοργανώθηκε στη Βενετία.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Ιταλικού Ομίλου Grimaldi και επικεφαλής της Ένωσης Ιταλών Εφοπλιστών είπε εξάλλου μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή», ότι «είμαι έτοιμος να πληρώσω αδρά το 2% των μετοχών της Hellenic Seaways, που θα μου δώσει τον έλεγχό της, αλλά μετά απ’ αυτό δεν θα προσφέρω ούτε σεντ περισσότερο από την δίκαιή αποτίμησή τους».
Στην δε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βενετία, είπε ότι «έχουμε ήδη διατυπώσει το ενδιαφέρον μας για τον διαγωνισμό της Τραπέζης Πειραιώς, η οποία πουλάει το 40%, που ελέγχει».
Στη διάρκεια του συνεδρίου ο Emanuele Grimaldi αποκάλυψε και τα σχέδια του, που αφορούν στην επέκταση του στόλου του Ομίλου Grimaldi, τον οποίο ο εφοπλιστής σκοπεύει να εμπλουτίσει με νέα, υπερσύγχρονα οχηματαγωγά πλοία τύπου ro-ro και ro-pax.
Ο Ιταλικός κολοσσός έχει δρομολογήσει μια μεγάλη παραγγελία έως και 8 νεότευκτων πλοίων τύπου ro-ro και ro-pax, των οποίων η παραλαβή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα 2 ή 3 ετών, όπως δήλωσε ο Grimaldi
Ακόμη, υπογράμμισε την ανάγκη συγκέντρωσης στον κατακερματισμένο κλάδο της ακτοπλοΐας, προκειμένου να μπορέσουν να γίνουν επενδύσεις.
Υποστήριξε δε, πως δεν τίθεται θέμα ανταγωνισμού από μια τέτοια πορεία και πως εκτός από τον όμιλό του, το ρόλο του αγοραστή επιχειρήσεων θα μπορούσαν να έχουν και άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες, μεταξύ των οποίων συμπεριέλαβε την ελληνική Attica Group και τις Stena και P&O.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης