Ναυτιλία

ΗΠΑ: Αίτηση για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα κατέθεσε η Ocean Rig του Γ. Οικονόμου

tags :
ΗΠΑ: Αίτηση για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα κατέθεσε η Ocean Rig του Γ. Οικονόμου
Η κυπριακή εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στα πλοία – γεωτρύπανα, «γονάτισε» από την κρίση υπερπροσφοράς που έχει χτυπήσει τον πετρελαϊκό κλάδο    
Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 15 του πτωχευτικού κώδικα υπέβαλε στην αμερικανική Δικαιοσύνη η ναυτιλιακή Ocean Rig, συμφερόντων του Γιώργου Οικονόμου.
Η κυπριακή εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στα πλοία – γεωτρύπανα, «γονάτισε» από την κρίση υπερπροσφοράς που έχει χτυπήσει τον πετρελαϊκό κλάδο τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να καταγράψει συνεχή πτώση στα έσοδά της, με ταυτόχρονη αύξηση του δανεισμού της.
Ενδεικτικά, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, στις 31 Δεκεμβρίου 2016 το χρέος της έφτανε τα 3,25 δισ. δολάρια!
Αμέσως μετά το άκουσμα της είδησης, η μετοχή πραγματοποιεί ελεύθερη πτώση, άνω του 36%, στα 46 cents.
Η Ocean Rig ήρθε σε συμφωνία με πιστωτές που αντιπροσωπεύουν το 72% του χρέους της για αναδιάρθρωση, η οποία περιλαμβάνει τέσσερις ξεχωριστές αλλά συνδεδεμένες ρυθμίσεις διακανονισμών κάτω από τη νομοθεσία των νησιών Κέυμαν.
 Ήδη από τις 27 Μαρτίου έχουν διοριστεί μετά από αίτηση οι εκκαθαριστές οι οποίοι αναμένεται να συνεργαστούν με την εταιρεία για την εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης