Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

"Καθίζηση" 30% προβλέπεται φέτος για την ελληνική κρουαζιέρα - Αναμένονται 750.000 λιγότεροι επιβάτες

"Για εμάς τους ανθρώπους της κρουαζιέρας, συνολικά για 12.000 εργαζομένους στην Ελλάδα, είναι μια χρονιά χαμένη" δηλώνει ο κ.Θεόδωρος Κόντες, πρόεδρος της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας
Συγκριτικά με πέρυσι, η ελληνική κρουαζιέρα θα υποστεί μεγάλη μείωση, σημειώνει ο πρόεδρος της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας Θεόδωρος Κόντες.
Οπως επισημαίνει ο κ.Κόντες σε δηλώσεις του στα "ΝΕΑ" υπολογίζεται, ότι "συγκριτικά με πέρυσι, θα είμαστε 25-30% πιο κάτω στις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων πανελλαδικά στα 42 λιμάνια όπου δένουν. Αυτό σημαίνει τουλάχιστον 750.000 λιγότερους επιβάτες".
Η απόπειρα ανατροπής Ερντογάν και τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία, σημείωνει ο κ.Κόντες, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.
"Ειδικά οι Αμερικανοί τουρίστες λιγόστεψαν. Από εκεί και πέρα έπαιξαν ρόλο και άλλοι παράγοντες, όπως η οικονομική κρίση, τα capital controls και το Προσφυγικό. Ο τουρίστας τα υπολογίζει όλα αυτά πριν ταξιδέψει" είπε χαρακτηρισικά.
Οπως εκτιμά ο ίδιος, η κατάσταση για φέτος είναι μη αναστρέψιμη.
"Για εμάς τους ανθρώπους της κρουαζιέρας, συνολικά για 12.000 εργαζομένους στην Ελλάδα, είναι μια χρονιά χαμένη" συμπλήρωσε ο κ.Κόντες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης