Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Αγώνα για περιορισμό της ύφεσης στην ελληνική κρουαζιέρα δίνουν από αύριο επιχειρηματίες στο Μαϊάμι

Αγώνα για περιορισμό της ύφεσης στην ελληνική κρουαζιέρα δίνουν από αύριο επιχειρηματίες στο Μαϊάμι
Στην Seatrade Cruise Global 2017, που ξεκινά αύριο στο Fort Lauderdale στο Μαϊάμι, θα δώσουν το παρών Ελληνες επιχειρηματίες σε μια προσπάθεια να αναστραφεί η προβλεπόμενη ύφεση
Προσπάθεια για περιορισμό της προβλεπόμενης για φέτος ύφεσης στην ελληνική κρουαζιέρα, θα επιχειρήσουν τις επόμενες μέρες Ελληνες επιχειρηματίες του κλάδου, στην Seatrade Cruise Global 2017, που ξεκινά αύριο στο Fort Lauderdale στο Μαϊάμι.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο ετήσιο ραντεβού της παγκόσμιας βιομηχανίας της κρουαζιέρας.
Οπως σημειώνει η "Καθημερινή της Κυριακής", στο πλαίσιο της ανάπτυξης στις ξένες αγορές, η Celestyal Cruises, που χρησιμοποιεί ως έδρα της τον Πειραιά και το Λαύριο, πραγματοποιεί επαφές με την Cosco αλλά και άλλες κινεζικες εταιρείες, επιδιώκοντας να ανοίξει την ασιατική αγορά στην ελληνική κρουαζιέρα.
Ελπιδοφόρο είναι ότι το υπουργείο Εξωτερικών προωθεί την  ενίσχυση της δυνατότητας των ελληνικών προξενείων στην Κίνα να χορηγούν γρήγορα visa.

Πτώση στην κρουαζιέρα λόγω Τουρκίας

Η αγορά της ανατολικής Μεσογείου έχει πληγεί από την κατάσταση στην Τουρκία, με αποτέλεσμα οι ελληνικοί προορισμοί αν και ασφαλείς να μην βρίσκουν στήριξη από την πραγματοποίηση ευρύτερων συνδυαστικών δρομολογίων με άλλους προορισμούς στην περιοχή.
Είναι ενδεικτικό, ότι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού βραχίονα της Διεθνούς Ενωσης Κρουαζιέρας (Cruise Lines International Association) Κυριάκο Αναστασιάδη, στην Ελλάδα φέτος, αναμένεται πτώση της τάξης του 30% στις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης