Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Κύπρος: 800 κοντέινερ εξυπηρετούνται ημερησίως στο Λιμάνι Λεμεσού με μέσο χρόνο τα 31 λεπτά

Κύπρος: 800 κοντέινερ εξυπηρετούνται ημερησίως στο Λιμάνι Λεμεσού με μέσο χρόνο τα 31 λεπτά
Με βάση τα στοιχεία γι’ αυτή την εβδομάδα, τη Δευτέρα εξυπηρετήθηκαν 729 φορτηγά με μέσο χρόνο εξυπηρέτησης τα 33 λεπτά και την Τρίτη έφτασαν στα 792 φορτηγά με μέσο χρόνο διάρκειας του κύκλου εξυπηρέτησης τα 31 λεπτά
Μέσα σε λιγότερο από 40 λεπτά εξυπηρετούνται τις τελευταίες μέρες τα φορτηγά στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων της Eurogate στο λιμάνι της Λεμεσού.
Το πρώτο δεκαπενθήμερο του περασμένου μήνα, ο μέσος χρόνος εξυπηρέτησης κάθε φορτηγού έφθανε τα 200 λεπτά, ενώ, νωρίτερα, στις πρώτες εβδομάδες προβλημάτων λειτουργίας στο λιμάνι, ο αριθμός των εμπορευματοκιβωτίων που φορτώνονταν δεν ξεπερνούσε στην καλύτερη περίπτωση τα 400.
Από τις αρχές του μήνα, ο αριθμός των φορτηγών που εξυπηρετούνταν καθημερινά, ξεπέρασε τα 670, ενώ με βάση τα στοιχεία γι’ αυτή την εβδομάδα, τη Δευτέρα εξυπηρετήθηκαν 729 φορτηγά με μέσο χρόνο εξυπηρέτησης τα 33 λεπτά και την Τρίτη έφτασαν στα 792 φορτηγά με μέσο χρόνο διάρκειας του κύκλου εξυπηρέτησης τα 31 λεπτά.
Συνολικά, τα εμπορευματοκιβώτια που διακινούνται στο τερματικό, λαμβανομένων υπόψη των φορτώσεων και εκφορτώσεων από φορτηγά και από πλοία φτάνει τις τελευταίες μέρες τις 1.250 κινήσεις.
Πρόκειται για τα στοιχεία για την καθημερινή δραστηριότητα στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων της Eurogate.
Οπως σημειώνει ο "Φιλελεύθερος", πλέον η Eurogate έχει μεταφέρει στη Λεμεσό περίπου 60 στελέχη της από λιμάνια της Γερμανίας, ώστε να διαχειριστεί την κατάσταση μέχρι την πλήρη εξομάλυνση.
Σημαντική αλλαγή που βοηθά στη βελτίωση των διαδικασιών είναι το γεγονός ότι γίνεται ταυτόχρονη εκφόρτωση γεμάτου εμπορευματοκιβωτίου και μεταφορά και φόρτωση στην αντίστροφη διαδρομή άδειου εμπορευματοκιβωτίου. Επίσης, έχει λειτουργήσει σύστημα με το οποίο οι οδηγοί των φορτηγών ενημερώνονται για τη θέση και το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία για το εμπορευματοκιβώτιο που περιμένουν.
 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης