Ναυτιλία

Υπέρ της μείωσης της εκπομπής ρύπων στη ναυτιλία η Sustainable Shipping Initiative

Υπέρ της μείωσης της εκπομπής ρύπων στη ναυτιλία η Sustainable Shipping Initiative
Προτείνει να υιοθετηθεί ως βάση για τον καθορισμό των στόχων μείωσης των εκπομπών ρύπων τα δεδομένα της σχετικής μελέτης του 2014
Ναυτιλιακές εταιρείες από όλο τον κόσμο συμφωνούν στην οριοθέτηση ενός πλαισίου για τη μείωση των εκπομπών ρύπων, που συμβάλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, όπως προβλέπει η συμφωνία του Παρισιού.
Η Sustainable Shipping Initiative (SSI), μία ένωση ναυτιλιακών επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο απηύθυνε πρόσκληση στους εκπροσώπους του κλάδου, να παραστούν στη συνεδρίαση της Θαλάσσιας Περιβαλλοντικής Επιτροπής στο Λονδίνο αυτή την εβδομάδα.
Η SSI πιστεύει, ότι ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ) των Ηνωμένων Εθνών και τα κράτη-μέλη που εκπροσωπούνται στην Επιτροπή Θαλάσσιας Περιβαλλοντικής Προστασίας πρέπει να επιδιώξουν μία δέσμευση για την κλιματική συμφωνία.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την υιοθέτηση του «οδικού χάρτη» του ΙΜΟ για τον ορισμό ενός «δίκαιου μεριδίου» για τη ναυτιλία στην παγκόσμια μείωση των εκπομπών ρύπων.
Προτείνει δε, να υιοθετηθεί ως βάση για τον καθορισμό των στόχων μείωσης των εκπομπών ρύπων τα δεδομένα της σχετικής μελέτης του 2014 και να μην γίνεται συνεχής συλλογή και ανάλυση δεδομένων από μια παγκόσμια μέτρηση, στα πρότυπα της αντίστοιχης συμφωνίας με τον τομέα των αερομεταφορών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης