Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Η DryShips του Γιώργου Οικονόμου ενεργοποίησε την option αγοράς και δεύτερου VLGC

Η DryShips του Γιώργου Οικονόμου ενεργοποίησε την option αγοράς και δεύτερου VLGC
Οι επενδύσεις αυτές δεν φαίνεται να έχουν θετικό αντίκτυπο στις μετοχές της εταιρείας στον δείκτη Nasdaq, καθώς διαπραγματεύεται στα 1,31 δολάρια ανά μετοχή, σημειώνοντας πτώση άνω του 95% από την αρχή του 2017.
Η DryShips του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου ενεργοποίησε και την δεύτερη από τις συνολικά τέσσερις option αγοράς ισάριθμων δεξαμενοπλοίων τύπου VLGC, τα οποία είναι υπό κατασκευή στα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries της Νότιας Κορέας.
Το πλοίο θα κοστίσει 83,5 εκατομμύρια δολάρια και η παράδοση του αναμένεται περίπου τον Σεπτέμβριο του 2017.
Ήδη η DryShips έχει χρονοναυλώσει το δεξαμενόπλοιο για 5 χρόνια σε μία από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες του κόσμου, η οποία έχει τη δυνατότητα να ανανεώσει τη ναύλωση για διάστημα έως 3 επιπλέον έτη.
Η εταιρεία εκτιμά, ότι η χρονοναύλωση αναμένεται να της αποφέρει έσοδα της τάξης των 54 εκατομμυρίων δολαρίων με βάση το πενταετές συμβόλαιο και σε 92,7 εκατομμύρια δολάρια εάν επεκταθεί η χρονοναύλωση για άλλα 3 χρόνια.
Η DryShips απέκτησε τον περασμένο Ιανουάριο τις τέσσερις option σε συμφωνία «μηδενικού κόστους» από την TMS Cardiff Gas, που ελέγχεται επίσης από τον κ. Οικονόμου και άσκησε την πρώτη option λίγες μέρες αργότερα.
Ο κ. Οικονόμου μετά την άσκηση και της δεύτερης option δήλωσε, ότι «η δεύτερη αυτή επένδυση στην αγορά αερίου αντανακλά την εμπιστοσύνη μας στις μακροχρόνιες προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου και μας επιτρέπει να κάνουμε χρήση της διαθέσιμης ρευστότητάς μας άμεσα».
Ωστόσο, οι επενδύσεις αυτές δεν φαίνεται να έχουν θετικό αντίκτυπο στις μετοχές της εταιρείας στον δείκτη Nasdaq, καθώς διαπραγματεύεται στα 1,31 δολάρια ανά μετοχή, σημειώνοντας πτώση άνω του 95% από την αρχή του 2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης