Ναυτιλία

Απρόσκοπτα η ενίσχυση του λιμένα Αμβούργου με κρατικό χρήμα - Απόφαση της Ε.Ε.

Απρόσκοπτα η ενίσχυση του λιμένα Αμβούργου με κρατικό χρήμα - Απόφαση της  Ε.Ε.
Η Λιμενική Αρχή του Αμβούργου λαμβάνει ενισχύσεις από τον προϋπολογισμό του ομόσπονδου κρατιδίου της πόλης, που κυμαίνονται μεταξύ 120 και 190 εκατ. ευρώ ετησίως
Με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Λιμενική Αρχή του Αμβούργου θα συνεχίσει να λαμβάνει ενισχύσεις από τον προϋπολογισμό του ομόσπονδου κρατιδίου της πόλης, που κυμαίνονται μεταξύ 120 και 190 εκατ. ευρώ ετησίως.
Επειτα από καταγγελίες προς την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι μέσω των κρατικών ενισχύσεων προς τον γερμανικό λιμένα διαμορφώνονται όροι αθέμιτου ανταγωνισμού προς τους άλλους ευρωπαϊκούς λιμένες, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού είχε λάβει την απόφαση το 2014 να προχωρήσει σε διεξοδικό έλεγχο των οικονομικών της Λιμενικής Αρχής του Αμβούργου.
Μετά από σχεδόν τρία χρόνια έρευνας και επαφών με τις αρχές του Αμβούργου, όπως μεταδίδουν γερμανικά ειδησεογραφικά μέσα, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού αποφάσισε να συνεχιστεί η υποστήριξη της Λιμενικής Αρχής του Αμβούργου με κρατικό χρήμα με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του μεγαλύτερου λιμένα της χώρας.
Η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, όμως, ζήτησε από τη Λιμενική Αρχή να εφαρμόσει πρακτικές μεγαλύτερης διαφάνειας στον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών της, με σαφή και καθαρή παρουσίαση των εσόδων της και των εξόδων της, αλλά και το που ξοδεύονται τα χρηματικά ποσά που προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ ζητά με σαφήνεια από τη Λιμενική Αρχή του Αμβούργου να λαμβάνει κρατικές επιδοτήσεις μόνο για τεχνικά έργα βυθοκόρησης ή επισκευών στο οδικό ή σιδηροδρομικό δίκτυο του λιμένα, και σε καμμία περίπτωση για ενίσχυση των φορέων που εκμεταλλεύονται τους τερματικούς σταθμούς του λιμένα, όπως η HHLA. Στην περίπτωση των τελευταίων πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα οι κανόνες ανταγωνισμού.
(Πηγή:Ναυτικά Χρονικά)

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης