Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Ζημιές 18,1 εκατ. δολ. για την Euroseas του Α. Πίττα στο δ΄τρίμηνο 2016

tags :
Ζημιές 18,1 εκατ. δολ. για την Euroseas του Α. Πίττα στο δ΄τρίμηνο 2016
Για το σύνολο του 2016, οι καθαρές ζημιές διαμορφώθηκαν σε 45,9 εκατ. δολάρια ή 5,63 δολάρια ανά μετοχή
Τετραπλασιάστηκαν οι ζημιές της ναυτιλιακής εταιρίας Euroseas, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Αριστείδη Πίττα στο δ΄τρίμηνο του 2016.
Οι ζημιές ανήλθαν σε 18,1 εκατ. δολ. ενώ τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 7,3 εκατ. δολ.
Για το σύνολο του 2016, οι καθαρές ζημιές διαμορφώθηκαν σε 45,9 εκατ. δολάρια ή 5,63 δολάρια ανά μετοχή.
Τα προσαρμοσμένα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 1,1 εκατ. δολάρια.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Euroseas, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αριστείδης Πίττας έκανε λόγο για μετασχηματισμό της εταιρίας και επίλυση των προβλημάτων ρευστότητας.
«Κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2016 και τον μήνα Ιανουάριο του 2017 καταφέραμε να μετασχηματίσουμε την εταιρεία επιλύοντας τα προβλήματα ρευστότητας μέσω ενός συνδυασμού αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου, αναδιάρθρωσης χρέους και νέων χρηματοδοτήσεων.
Επιπλέον, προσθέσαμε στον στόλο μας ένα ακόμα νεότευκτο πλοίο dry bulk και αντικαταστήσαμε κάποια παλαιότερα πλοία με ελαφρώς νεότερα. Πιστεύουμε πως όλα αυτά τα βήματα βοηθούν στο να μπορέσει η Euroseas να επωφεληθεί από μία πιθανή ανάκαμψη της αγοράς», τόνισε.
Επίσης έκανε λόγο για το ενδεχόμενο σταδιακής βελτίωσης στην αγορά dry bulk, αν η ζήτηση της Κίνας για εμπορεύματα συνεχιστεί, καθώς οι πιέσεις στον ανεφοδιασμό αναμένεται να υποχωρήσουν στο δεύτερο μισό του 2017.
Τέλος, εξέφρασε αισιοδοξία για αύξηση των τιμών και στα containerships, λόγω των αυξημένων διαλύσεων και των καθυστερήσεων στις παραδόσεις
Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Τάσος Ασλίδης, υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα τριμήνου της Euroseas αντανακλούν το χαμηλό επίπεδο στο οποίο εξακολουθούν να κινούνται οι τιμές στην αγορά των containerships και την ελαφρώς βελτιωμένη κατάσταση στην αγορά του ξηρού φορτίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης