Ναυτιλία

Η DryShips «άρπαξε» τέσσερα Newcastlemaxes μέσα από τα χέρια της Hunter Maritime

Η DryShips «άρπαξε» τέσσερα Newcastlemaxes μέσα από τα χέρια της Hunter Maritime
Ο Γιώργος Οικονόμου φέρεται να κατέβαλε περίπου 121 εκατομμύρια δολάρια και για τα τέσσερα πλοία, περίπου 5,5 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από την προσφορά της Hunter Maritime.
Η DryShips του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου φέρεται σύμφωνα με μεσίτες να «άρπαξε» μέσα από τα χέρια της Hunter Maritime Acqusition Corp. της οικογένειας Saverys τέσσερα σύγχρονα κινεζικής κατασκευής πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου Newcastlemaxes, όπως μεταδίδει το splash247.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Hunter Maritime Acqusition Corp. που δημιουργήθηκε από την οικογένεια Saverys ως εταιρεία μεταφοράς ξηρού φορτίου, είχε κάνει προσφορά για τα τέσσερα πλοία χωρητικότητας 205.000 dwt το καθένα, αλλά η ελληνόκτητη DryShips «άρπαξε» και τα τέσσερα πλοία.
Πρόκειται για τα «Super Star», «Moritz Oldendorff», «Wish Star» και «Valley Star», τα οποία κατασκευάστηκαν μεταξύ 2013 και 2015 στα ναυπηγεία Yangfan Shipbuilding.
Ο Έλληνας εφοπλιστής φέρεται να κατέβαλε περίπου 121 εκατομμύρια δολάρια και για τα τέσσερα πλοία, περίπου 5,5 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από την προσφορά που κατέθεσε η Hunter Maritime.
Τα τέσσερα πλοία που περιλαμβάνονται στη βάση δεδομένων Equasis, ανήκαν στο παρελθόν στην Hong Xiang Shipping με έδρα τη Σαγκάη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης