Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Ζημίες 45,9 εκατομμυρίων δολαρίων για την Euroseas του Αριστείδη Πίττα το 2016

Ζημίες 45,9 εκατομμυρίων δολαρίων για την Euroseas του Αριστείδη Πίττα το 2016
Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων EBITDA είναι αρνητικά και ανέρχονται σε 1,1 εκατομμύρια δολάρια.
Τα ετήσια οικονομικά της αποτελέσματα για το 2016 ανακοίνωσε η Euroseas Ltd, σύμφωνα με τα οποία η εταιρεία εμφάνισε κύκλο εργασιών ύψους 28,4 εκατομμυρίων δολαρίων με ζημίες ύψους 45,9 εκατομμυρίων δολαρίων ή 5,63 δολάρια ανά μετοχή.
Οι ζημίες προήλθαν κατά 1,7 εκατομμύρια δολάρια από απόδοση μερίσματος για τις προνομιούχες μετοχές Series B, κατά 5,9 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση του M/V Eleni, κατά 7,1 εκατομμύρια δολάρια από τη διακοπή των συμβολαίων ναυπηγήσεων πλοίων Ultramax και Kamsarmax, και τέλος κατά 18,7 εκατομμύρια δολάρια από την επένδυση στην Euromar.
Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων EBITDA είναι αρνητικά και ανέρχονται σε 1,1 εκατομμύρια δολάρια.
Κατά μέσο όρο η εταιρεία κατείχε κατά το 2016 στόλο 11,52 πλοίων τα οποία απέφεραν έσοδα 7.331 δολάρια ημερησίως.
Επίσης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η εταιρεία παρέλαβε το νεότευκτο Ultramax Alexandros P και το Panamax M/V Tasos τον Ιανουάριο του 2017, ενώ ολοκλήρωσε την πώληση του M/V Eleni P και M/V RT Dagr εντός του Φεβρουαρίου του 2017.
Επίσης, προχώρησε και στη σύναψη δανειακής σύμβασης για το πλοίο M/V Alexandros P, ποσού ύψους 10,9 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Αριστείδης Πίττας δήλωσε ότι «κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2016 και τον Ιανουάριο του 2017 πετύχαμε να επιλύσουμε τις ανάγκες ρευστότητας μέσω ενός μίγματος κεφαλαιακής ενίσχυσης, τον ανασχεδιασμό των δανειακών μας υποχρεώσεων και την εύρεση νέων χρηματοδοτήσεων».
Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης, πως «κοιτάζοντας στο μέλλον, διαβλέπουμε μια σταδιακή βελτίωση στην αγορά ξηρού φορτίου, εφόσον η αγορά των εμπορευμάτων στην Κίνα συνεχίσει την ανοδική της πορεία, ενώ ταυτόχρονα οι πιέσεις στην προσφορά αναμένεται να υποχωρήσουν κατά το 2ο εξάμηνο του 2017.
Ελπίζουμε να δούμε βελτίωση και στους ναύλους των containerships, μετά την αύξηση των διαλύσεων και την μείωση των νέων παραδόσεων».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης