Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Νεότευκτο Ultramax αγόρασε η Euroseas συμφερόντων Πίττα

Νεότευκτο Ultramax αγόρασε η Euroseas συμφερόντων Πίττα
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αριστείδης Πίττας δήλωσε σχετικά με τις νέες συμφωνίες, ότι «δίνουν την απαραίτητη ρευστότητα και την ισχύ» για τα αναπτυξιακά σχέδια της εταιρείας.
Η ναυτιλιακή εταιρεία Euroseas Ltd. συμφερόντων της οικογενείας Πίττα ανακοίνωσε την εκταμίευση δανείου ύψους 10,86 εκατομμυρίων δολαρίων για την χρηματοδότηση του νεότευκτου πλοίου «Alexandros P».
Το πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου Ultramax παραδόθηκε στην εταιρεία από τα ναυπηγεία στις 16 Ιανουαρίου 2017.
Ακόμη, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έφθασε σε συμφωνία για την πώληση για scrap έναντι 2,1 εκατομμυρίων δολαρίων του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «RT Dagr».
Το πλοίο χωρητικότητας 1.645 teu και κατασκευής του 1998 αναμένεται να παραδοθεί στον νέο του ιδιοκτήτη στις αρχές Φεβρουαρίου 2017.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αριστείδης Πίττας δήλωσε σχετικά με τις δύο συμφωνίες, ότι «δίνουν την απαραίτητη ρευστότητα και την ισχύ» για τα αναπτυξιακά σχέδια της εταιρείας.
Πρόσθεσε ακόμη ότι «το περασμένο έτος παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν στην αγορά, αδράξαμε τις ευκαιρίες όταν η αγορά ήταν στο κατώτερο σημείο της και επενδύσαμε σε πλοία υψηλής ποιότητας, τόσο στο ξηρό φορτίο, όσο και στα εμπορευματοκιβώτια».
Κατέληξε δε λέγοντας, ότι «θα συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση και θα επωφεληθούμε από την ανάκαμψη της αγοράς και στους δύο αυτούς τομείς».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης