Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Οι παραγωγικοί φορείς του Πειραιά βράβευσαν τον εφοπλιστή Π. Τσάκο για την προσφορά του

Οι παραγωγικοί φορείς του Πειραιά βράβευσαν τον εφοπλιστή Π. Τσάκο για την προσφορά του
Ο κ. Τσάκος δήλωσε ότι «…τα δικά σας επιτεύγματα είναι σπουδαιότερα, γιατί εργάζεστε σε έναν δύσκολο χώρο και έχετε να αντιμετωπίσετε, εκτός από την οικονομική κρίση κι έναν σκληρό ανταγωνισμό».
Ο εφοπλιστής και ιδρυτής της Tsakos Group, Παναγιώτης Τσάκος, βραβεύθηκε για την προσφορά του από τους παραγωγικούς φορείς του Πειραιά και ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος τους κατά την κοινή εκδήλωση που πραγματοποίησαν για 4η συνεχή χρονιά για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στα γραφεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.
Ο κ. Τσάκος δήλωσε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στους παραγωγικούς φορείς του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, ότι «…τα δικά σας επιτεύγματα είναι σπουδαιότερα, γιατί εργάζεστε σε έναν δύσκολο χώρο και έχετε να αντιμετωπίσετε, εκτός από την οικονομική κρίση κι έναν σκληρό ανταγωνισμό».
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση επεσήμανε, ότι «ο ελληνισμός καλείται να αναμετρηθεί με μία δύσκολη πραγματικότητα.
Η ιστορία αντιμετώπισε πολλές φορές τέτοιες δυσκολίες.
Μόνο μέσα από τη συλλογικότητα και την ενότητα θα βρεθεί λύση.
Έχουμε ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας και στην πατρίδα.
Θα προχωρήσουμε μόνο, εάν αξιοποιήσουμε τα ιαματικά κοιτάσματα της ελληνικής ψυχής και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας».  
Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος εκπροσώπησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε ότι «ο παραγωγικός κόσμος της χώρας αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, ωστόσο μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην προσπάθειά μας να αλλάξουμε την δυσμενή κατάσταση».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος σημείωσε, ότι «η χώρα μας δεν θα βγει από την κρίση, εάν δεν υπάρξει ένα σοβαρό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης».
Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης αναφέρθηκε στη συνεργασία που έχει οικοδομηθεί μεταξύ του Δήμου και των παραγωγικών φορέων της πόλης, καθώς γίνεται προσπάθεια «να σταματήσει η απώλεια θέσεων εργασίας» και «να φανεί ένα επενδυτικό φως».
Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλη Κορκίδης επεσήμανε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του, ότι «προτεραιότητα όλων μας το 2017 πρέπει να είναι η οικονομική επάρκεια με κοινωνική αξιοπρέπεια…
Παλεύουμε για να στηρίξουμε την ελληνική επιχειρηματικότητα και αντιστεκόμαστε στον αφανισμό των μικρών και τον αφελληνισμό των μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων.
Θέλουμε και μπορούμε να δημιουργήσουμε ισχυρές ελληνικές επιχειρήσεις με εξωστρεφή προσανατολισμό και συνεχή πρόοδο...
Οι Έλληνες είμαστε ανθεκτικοί, άλλα όχι αλώβητοι, οι επιχειρηματίες είμαστε δυναμικοί, αλλά και ευάλωτοι.
Είμαστε όμως ακόμα εδώ και εδώ θα μείνουμε και θα επιμείνουμε, στην πατρίδα μας».
O πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Γιώργος Μπενέτος τόνισε ότι «όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά» συμπληρώνοντας ότι «η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας δεν θα έρθει από μόνη της».
Φέτος οι παραγωγικοί φορείς του Πειραιά αποφάσισαν ομόφωνα να τιμήσουν και να ανακηρύξουν επίτιμα μέλη τους τρεις ανθρώπους από τους κλάδους της ναυτιλίας, της βιομηχανίας και του εμπορίου.
Εκτός του κ. Τσάκου τον οποίο βράβευσε ο κ. Κορκίδης, βραβεύθηκαν επίσης ο πρώην πρόεδρος της «Δ. Κορωνάκης ΑΒ.Ε.Ε.» Δημήτρης Κορωνάκης και ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Περιπτεριούχων Πειραιώς και Περιχώρων «Η ΕΛΠΙΣ» Σπύρος Ταβουλάρης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης