Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Στροφή στη μεταφορά LNG με επένδυση 334 εκατ. δολ. της DryShips του Γιώργου Οικονόμου

Στροφή στη μεταφορά LNG με επένδυση 334 εκατ. δολ. της DryShips του Γιώργου Οικονόμου
Μέχρι σήμερα η DryShips ειδικεύεται στη μεταφορά ξηρού φορτίου και σε σκάφη υποστήριξης ανοιχτής θάλασσας υποστήριξης, που λειτουργούν σε όλο τον κόσμο.
Η ναυτιλιακή εταιρεία DryShips Inc. του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου ανακοίνωσε, ότι συνήψε με εταιρείες που ελέγχονται από τον ίδιο τον κ. Οικονόμου συμφωνία option «μηδενικού κόστους», για την εξαγορά τεσσάρων νεότευκτων δεξαμενόπλοιων μεταφοράς LNG τύπου VLGC, που βρίσκονται υπό κατασκευή στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries (HHI).
Όπως προβλέπει η συμφωνία, η DryShips θα έχει χρονικό περιθώριο 3 μηνών να ασκήσει το δικαίωμα option αγοράς των δεξαμενόπλοιων στην τιμή των 83,5 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα, με τη συνολική επένδυση να φθάνει -εκτός απροόπτου- το ποσό των 334 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.
Η συναλλαγή όπως αναφέρεται, έχει εγκριθεί από τους ανεξάρτητους συμβούλους της εταιρείας, με βάση εκτιμήσεις μεσιτών.
Για την εξαγορά των πλοίων θα χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια που εξασφάλισε η DryShips από τη νέα δανειακή σύμβαση με την Sifnos Shareholders, συμφερόντων επίσης του κ. Οικονόμου, η οποία της παρέχει ρευστότητα ύψους 76,9 εκατομμυρίων δολαρίων, με τη δυνατότητα να δανειστεί ακόμα 79 εκατομμύρια δολάρια.
Εφόσον ολοκληρωθεί η αγορά των πλοίων, αυτά θα τεθούν υπό τη διαχείριση της TMS Cardiff Gas, την οποία διαχειρίζεται ο υιός του Γιώργου Οικονόμου, Χρήστος και θα χρονοναυλωθούν σε μεγάλες εταιρείες του κλάδου του πετρελαίου και του LNG.
Η TMS Cardiff Gas έχει ένα ισχυρό ιστορικό στη διαχείριση μεταφοράς φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων πλοίων μεταφοράς LNG και είναι εγκεκριμένη από όλους τους μεγάλους πελάτες του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Ο κ. Οικονόμου σε δήλωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι «πιστεύουμε στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς μεταφοράς φυσικού αερίου», τονίζοντας ότι «έχοντας τη δυνατότητα να αποκτήσουμε ένα στόλο από τέσσερα αδελφά πλοία πολύ υψηλών προδιαγραφών, έτοιμα για παράδοση στο εγγύς μέλλον και ναυλωμένα σε μεγάλους παίκτες της βιομηχανίας, μας παρέχετε μια μοναδική ευκαιρία για να βάλουμε αυτή τη νέα δραστηριότητα για την εταιρεία σε μια στερεή βάση, που μπορεί να είναι ένα βήμα για περαιτέρω επέκταση».
Εξέφρασε δε την πεποίθησή του, ότι κάθε ένα από αυτά τα δεξαμενόπλοια «θα συνεισφέρει κατά πολύ στα κέρδη της DryShips και θα παρέχει απτή και σταθερή ρευστότητα, πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς».
Σημειώνεται, ότι μέχρι σήμερα η DryShips ειδικεύεται στη μεταφορά ξηρού φορτίου και σε σκάφη υποστήριξης ανοιχτής θάλασσας υποστήριξης, που λειτουργούν σε όλο τον κόσμο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης