Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Η Diana Shipping παρέλαβε δύο νέα πλοία ξηρού χύδην φορτίου – Εκταμίευσε δάνειο 57,24 εκατ. δολ.

Η Diana Shipping παρέλαβε δύο νέα πλοία ξηρού χύδην φορτίου – Εκταμίευσε δάνειο 57,24 εκατ. δολ.
Η εταιρεία εκταμίευσε μέσω δύο ξεχωριστών πλήρως ελεγχόμενων θυγατρικών κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 57,24 εκατομμυρίων δολαρίων που έχει συνάψει με την Export-Import Bank of China.
Η ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping Inc. συμφερόντων του εφοπλιστή Συμεών Παληού ανακοίνωσε, ότι παρέλαβε μέσω δύο ξεχωριστών πλήρως ελεγχόμενων θυγατρικών της
δύο νεότευκτα πλοία ξηρού χύδην φορτίου τύπου Newcastlemax και χωρητικότητας περίπου 208.500 dwt, που είχαν παραγγελθεί τον Μάιο του 2013.
Πρόκειται για τα πλοία με τα ονόματα «San Francisco» και «Newport News», τα οποία έχουν ήδη χρονοναυλωθεί.
Συγκεκριμένα, το «San Francisco» είναι χρονοναυλωμένο στην εταιρεία Koch Shipping Pte. Ltd. με έδρα τη Σιγκαπούρη έναντι ακαθάριστου ποσού ναύλωσης 11.750 δολαρίων ανά ημέρα, για μια ελάχιστη περίοδο 12 μηνών και μέγιστη 16 μηνών.
Το «Newport News» είναι χρονοναυλωμένο στην εταιρεία SwissMarine Services S.A. με έδρα τη Γενεύη, για μια ελάχιστη περίοδο 22 μηνών και μέγιστη 26 μηνών.
Το ακαθάριστο ποσό της ημερήσιας ναύλωσης θα είναι 24% πάνω από το μέσο όρο των πέντε προκαθορισμένων διαδρομών χρονοναύλωσης, όπως δημοσιεύονται από το Χρηματιστήριο της Βαλτικής, μείον μια προμήθεια 5% που καταβάλλεται σε τρίτους.
Επιπλέον, η Diana Shipping Inc. ανακοίνωσε, ότι μέσω των δύο ξεχωριστών πλήρως ελεγχόμενων θυγατρικών της ολοκλήρωσε την εκταμίευση κοινοπρακτικού δανείου ύψους 57,24 εκατομμυρίων δολαρίων που έχει συνάψει με την Export-Import Bank of China.
Ο σκοπός αυτού του δανείου ήταν να χρηματοδοτηθεί εν μέρει το κόστος απόκτησης των δύο νεότευκτων πλοίων.
Συμπεριλαμβανομένων των δύο νέων πλοίων, ο στόλος της Diana Shipping Inc. αποτελείται σήμερα από 48 πλοία ξηρού χύδην φορτίου (4 Newcastlemax, 14 Capesize, 3 Post-Panamax, 4 Kamsarmax και 23 Panamax).
Μέχρι σήμερα η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου της εταιρείας ανέρχεται σε περίπου 5,7 εκατομμύρια dwt, με μέσο όρο ηλικίας των πλοίων τα 7,6 έτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης