Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Απογειώθηκε η αγορά ξηρού φορτίου στις ΗΠΑ – Αισιόδοξες προοπτικές για το 2017

Απογειώθηκε η αγορά ξηρού φορτίου στις ΗΠΑ –  Αισιόδοξες προοπτικές για το 2017
Η Scorpio Bulkers κατέγραψε άνοδο 15,8% μετά την αναβάθμιση από την Deutsche Bank - Σημαντικά κέρδη και για Diana και Star Bulk Carriers
Η  Scorpio Bulkers οδήγησε το ράλι τις μετοχές των ναυτιλιακών εισηγμένων εταιρειών ξηρού φορτίου στις ΗΠΑ την Τρίτη 3/1/2017, καθώς οι αναλυτές υποδέχτηκαν το νέο έτος με μια πιο αισιόδοξη προοπτική για τον κλάδο.
Ο Emanuele Lauro ιδιοκτήτης της Scorpio Bulkers (φωτογραφία) είδε την εταιρεία του  να εκτοξεύεται με κέρδη 15,8% και να κλείνει στα 5,85 δολάρια την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης του έτους για τις αγορές των ΗΠΑ.
Αυτό ήρθε μετά τις εκτιμήσεις του Mehrotra αναλυτή της Deutsche Bank για αναβάθμιση της μετοχής από σύσταση «διακράτησης» σε σύσταση «αγοράς» ενώ σκιαγράφησε μια όλο και πιο θετική άποψη για τον τομέα ξηρού φορτίου.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αναλυτή η αγορά Bulker έπιασε «πάτο» το 2016 και θα πρέπει να «συμπεριφέρεται» πιο ορθολογικά πλέον για να προχωρήσει.
Ο Mehrotra εκτίμησε ότι το TradeWinds για ορισμένους ιδιοκτήτες Bulker, συμπεριλαμβανομένου της Scorpio, δεν υπάρχει πλέον ο κίνδυνος να βρεθούν οι μετοχές σε θέση αδυναμίας, η οποία αποτέλεσε βασικό ανησυχία των επενδυτών.
"Μπορούν να εκδώσουν μετοχές από θέση ισχύος, αλλά αυτό είναι μια διαφορετική ιστορία», είπε.
"Όταν παίρνετε εκείνο το μεγάλο προεξοχή από το τραπέζι, τότε τα αποθέματα αυτά είναι μάλλον υποτιμημένη."
Ακόμα, ο Mehrotra κράτησε ουδέτερη αξιολόγηση για το υπόλοιπο των μετοχών ξηρού φορτίου.
Αυτό  όμως δεν εμπόδισε την μετοχή του Star Bulk Carriers να καταγράψει  11,2% στα 5,68 δολάρια. Επίσης και η Diana Shipping κέρδισε 9,3% για να κλείσει στα 3,30 δολάρια.
Σύμφωνα με το TradeWinds, οι αναλυτές της Fearnley Securities, δήλωσαν ότι αναμένουν  μια «ξηρού φορτίου αναγέννηση" να συνεχισθεί το πρώτο εξάμηνο.
"Βλέπουμε  την αγορά του ξηρού χύδην φορτίου να αναδύεται  νικητής το 2017 με τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα», εκτίμησαν οι αναλυτές.
Αλλά το Seaport Global Securities και  ο αναλυτής Magnus Fyhr παρέμειναν πιο προσεκτικοί.
«Ενώ οι μετοχές ξηρού φορτίου έδειχναν σημάδια ζωής κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2016, πιστεύουμε ότι πριν από μια ουσιαστική ανάκαμψη θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μια διαρθρωτική κίνηση στην πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα», επεσήμαναν.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης