Ναυτιλία

ΟΛΠ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΣτΕ για τη μη χορήγηση άδειας ναυπηγείου

tags :
ΟΛΠ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΣτΕ για τη μη χορήγηση άδειας ναυπηγείου

Ανησυχίες για το μέλλον από τα στελέχη της Cosco

Εντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει τόσο στη κυβέρνηση όσο και στα στελέχη της Cosco η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας να απορρίψει την αίτηση του ΟΛΠ για αδειοδότηση εγκατάστασης ναυπηγείων στο Πέραμα, που είχε υποβληθεί στις 17 Ιουλίου, ύστερα από απόρριψή του από την Περιφέρεια Αττικής..
Η απόφαση ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία και βασίστηκε στην νομοθεσία, που προβλέπει ότι απαγορεύεται η έκδοση νέων αδειών για βιομηχανίες βαριάς όχλησης.
Το επόμενο βήμα που εξετάζουν οι Κινέζοι είναι σύμφωνα με πληροφορίες η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς εκτιμάται ότι εκεί θα δικαιωθούν.
Μόνος προβληματισμός, ειναι η καθυστέρηση που παρατηρείται στην έκδοση αποφάσεων για τέτοιες υποθέσεις.
«Όπλο» τους στην ενδεχόμενη δικαστική προσφυγή κατά της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας είναι οι σχετικές άδειες που έχουν δοθεί στα Ναυπηγεία του Περάματος και της Ελευσίνας.

Προβληματισμός στην κυβέρνηση

Η απόρριψη της αίτησης του ΟΛΠ όμως προκαλεί πονοκέφαλο και στα κυβερνητικά στελέχη καθώς το Ναυπηγείο Σκαραμαγκά βρίσκεται σε διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης και είναι αμφόβολο αν θα μπορέσει να διατηρήσει την άδεια του και αν τελικώς θα μπορέσει να πάρει καινούργια.
Ανάλογος προβληματισμός επικρατεί και με το Νεώριον, καθώς στις αρχές Σεπτεμβρίου συζητείται στο Πρωτοδικείο της Σύρου η αίτηση επικύρωσης του σχεδίου εξυγίανσης του Νεωρίου με την είσοδο ως στρατηγικού επενδυτή της ONEX Shipyards, η οποία συνδέεται με αμερικανικά συμφέροντα
Όπως ανέφεραν στο bankingnews.gr πηγές κοντά στις εξελίξεις, η απόφαση αυτή της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας αποτελεί τροχοπέδη για την προσέλκυση νέων επενδύσεων στην ναυπηγική βιομηχανία.

Ελένη Μπότα
Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης