Ναυτιλία

Με μόλις δύο αντί για έξι πλοηγούς λειτουργεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Με μόλις δύο αντί για έξι πλοηγούς λειτουργεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Το κόστος σε χρόνο και χρήμα για τους πελάτες του λιμανιού είναι υψηλό και η φήμη του ΟΛΘ πλήττεται διεθνώς.
Με το ένα τρίτο των πλοηγών που είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία του και τον ομαλό κατάπλου και απόπλου των πλοίων, λειτουργεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα το κόστος σε χρόνο και χρήμα για τους πελάτες του να είναι υψηλό και η φήμη του λιμένος να πλήττεται διεθνώς.
Αυτό προκύπτει τις καταγγελίες των προέδρων του Συλλόγου Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους (ΟΠΝΕ), Βασίλη Καμπάκη και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ), Κωνσταντίνου Μέλλιου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Με βάση το υφιστάμενο οργανόγραμμα, οι οργανικές θέσεις πλοηγών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι έξι.
Ωστόσο, η Πλοηγική Υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη και μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες το λιμάνι της Θεσσαλονίκης εξυπηρετείτο από μόλις τρεις πλοηγούς.
Προ ημερών δε, ο αριθμός αυτός μειώθηκε σε δύο, καθώς ο ένας αποσπάστηκε στο λιμάνι της Καβάλας, όπου τα τελευταία 2 χρόνια δεν υπήρχε πλοηγός, σύμφωνα με τον κ. Καμπάκη.
Ο ίδιος προσθέτει, ότι το κόστος σε χρήμα είναι υψηλό για τους πελάτες του λιμανιού, παρότι είναι δύσκολο να προσδιοριστεί επακριβώς, γιατί εξαρτάται από το μέγεθος του πλοίου και τις ποινές των ναυλοσυμφώνων (σ.σ. για ένα μεγάλο δεξαμενόπλοιο μπορεί να φθάσει τα 30.000-80.000 ευρώ ημερησίως).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης