Ναυτιλία

Η BW LPG εξαγοράζει την Dorian LPG έναντι 1,1 δισ. δολαρίων

Η BW LPG εξαγοράζει την Dorian LPG έναντι 1,1 δισ. δολαρίων

Η συμφωνία υποστηρίζεται από το ναυτιλιακό όμιλο BW Group,  της οικογένειας  Sohmen-Pao με έδρα το Χονγκ Κονγκ, η οποία κατέχει το 14,2%  της Dorian και περίπου το 45% του BW LPG

H μεγαλύτερη εταιρεία μεταφορά υγροποιημένου αερίου πετρελαίου  (LPG),στον κόσμο η νορβηγική  BW LPG, προχωρεί στην εξαγορά του ανταγωνιστή  της Dorian LPG μια συμφωνία συνολικού ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τα κέρδη του σε μια αδύναμη αγορά, ανέφερε σε ανακοίνωσή του την Τρίτη 29/5/2018.
Οι μέτοχοι της Dorian θα λάβουν 2.05 BW LPG για κάθε μετοχή της Dorian, ίσο με 7.86 δολάρια ανά μετοχή, ένα premium 13% από την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής, και με βάση την τιμή της μετοχής BW LPG στις 28 Μαΐου.
Τα ίδια κεφάλαια της  Dorian LPG εκτιμώνται σε περίπου 441 εκατ. δολ. και περιλαμβάνουν χρέη με την αξία της συναλλαγής να ανέρχεται σε 1,1 δισ. δολάρια.
Η συμφωνία υποστηρίζεται από το ναυτιλιακό όμιλο BW Group,  της οικογένειας  Sohmen-Pao με έδρα το Χονγκ Κονγκ, η οποία κατέχει το 14,2%  της Dorian και περίπου το 45% του BW LPG.
Ο στόλος της Dorian LPG αποτελείται από 22 πολύ μεγάλους μεταφορείς φυσικού αερίου (VLGC) και η συνδυασμένη εταιρεία θα διαθέτει 73 σκάφη, εκ των οποίων τα 68 θα είναι πολύ μεγάλα carriers, 2 VLGC σε παραγγελία και 3  μεγάλα carriers,

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης