Ναυτιλία

Μείωση του κόστους ναυπήγησης δύο πλοίων και νέες ναυλώσεις πέτυχε η Diana Shipping

Μείωση του κόστους ναυπήγησης δύο πλοίων και νέες ναυλώσεις πέτυχε η Diana Shipping
Η Diana Shipping έχει ήδη υπογράψει σύμβαση χρονοναύλωσης του νεότευκτου «Newport News» με την ελβετική SwissMarine Services για περίοδο 22-26 μηνών.
Την μείωση του συμφωνηθέντος κόστους για την ναυπήγηση δύο νεότευκτων πλοίων τύπου newcastlemax συνολικής χωρητικότητας 208.500 dwt και την καθυστέρηση της ημερομηνίας παράδοσής τους, πέτυχε η ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping του εφοπλιστή Συμεών Παληού μετά από διαπραγμάτευση με την China Shipbuilding Trading Company και την Jiangnan Shipyard.
Συγκεκριμένα, τα δύο πλοία που θα ονομαστούν «San Francisco» και «Newport News», είχαν παραγγελθεί στην τιμή των 48,7 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα και μετά την διαπραγμάτευση της σύμβασης η Diana Shipping πέτυχε έκπτωση 1 εκατομμυρίου δολαρίων για το κάθε ένα απ’ τα δύο πλοία.
Επίσης, η παράδοση των δύο πλοίων που είχε προγραμματιστεί για αυτόν τον μήνα, μεταφέρθηκε για τις 4 Ιανουαρίου 2017.
Μάλιστα, η Diana Shipping έχει ήδη υπογράψει –σύμφωνα με την ιστοσελίδα splash247- σύμβαση χρονοναύλωσης του νεότευκτου «Newport News» με την ελβετική SwissMarine Services για περίοδο 22-26 μηνών.
Επίσης, ναύλωσε στην Glencore Agriculture δύο πλοία τύπου panamax, το «Leto» για περίοδο 9-13 μήνες με μίσθωμα 7.750 δολάρια την ημέρα και το «Naias» για περίοδο 7-10 μηνών με μίσθωμα 7.500 δολάρια την ημέρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης