Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

COSCO: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,79 δισ. δολαρίων

COSCO: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,79 δισ. δολαρίων
Η COSCO θα χρησιμοποιήσει από τα κεφάλαια που θα αντλήσει, περίπου 892 και 356 εκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση των κεφαλαίων δύο θυγατρικών της
Σε μία μη δημόσια έκδοση 3,28 δισεκατομμυρίων μετοχών οι οποίες θα διατεθούν σε συγκεκριμένους επενδυτές, θα προχωρήσει ο κινεζικός ναυτιλιακός κολοσσός COSCO μέσω της θυγατρικής του COSCO Shipping Development, αυξάνοντας το μετοχικό της κεφάλαιο κατά 1,79 δισ. δολάρια, όπως αναφέρει η εφημερίδα China Daily.
Η COSCO θα χρησιμοποιήσει από τα κεφάλαια που θα αντλήσει, περίπου 892 και 356 εκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση των κεφαλαίων των θυγατρικών της COSCO Shipping Leasing Co Ltd και Florens International αντίστοιχα.
Επίσης, θα χρησιμοποιήσει περίπου 267 εκατομμύρια δολάρια για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων ομολόγων και άλλα τόσα για την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης της εταιρείας.
Η εταιρεία είχε σύνολο ενεργητικού περίπου 15 δισ. δολαρίων έως το τέλος Ιουνίου του 2016.
Ο καθηγητής ναυτιλιακής βιομηχανίας του Maritime University στη Σαγκάη Dong Liwan δήλωσε, ότι η κίνηση αυτή δείχνει, ότι η εταιρεία αποσκοπεί με την άντληση κεφαλαίων στην περαιτέρω μεγέθυνση της επιχειρηματικής της κλίμακας.
Ακόμη, η COSCO Shipping Leasing σχεδιάζει να επενδύσει συνολικά περίπου 2 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία χρηματοδοτικής μίσθωσης την περίοδο 2017-2019.
Σε δήλωση της η εταιρεία αναφέρει επίσης, ότι η νέα έκδοση μετοχών είναι απαραίτητη για τη βιώσιμη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της και παράλληλα θα θέσει ένα ισχυρό θεμέλιο για την μετατροπή της εταιρείας από ναυτιλιακό μεταφορέα εμπορευμάτων σε μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.
Την ίδια ώρα, το στέλεχος της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας Feng Hao δήλωσε, ότι η κινεζική κυβέρνηση είναι πρόθυμη να στηρίξει τις ναυτιλιακές εταιρείες, προκειμένου να έχουν καλύτερα εξοπλισμένα πλοία και περισσότερες επιλογές υπηρεσιών, για να ανταγωνιστούν τις ξένες ναυτιλιακές σε παγκόσμιο επίπεδο.
Όπως είπε ο Feng «οι ρυθμίσεις του ελεύθερου εμπορίου, συμπεριλαμβανομένης της Περιφερειακής Οικονομικής Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου Κίνας-Αυστραλίας, θα προσφέρουν νέα σημεία ανάπτυξης για τις υπηρεσίες φορτίων εμπορευματοκιβωτίων της COSCO στην παγκόσμια αγορά».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης