Ναυτιλία

Οι κινέζικες ναυτιλικές δυνάμεις στο συνέδριο της Capital Link στη Σανγκάη

Οι κινέζικες ναυτιλικές δυνάμεις στο συνέδριο της Capital Link στη Σανγκάη
Η Κίνα υπήρξε ανέκαθεν η κινητήριος δύναμη για την παγκόσμια ναυτιλία
Αξιοποιώντας την μακροχρόνια καταξίωση στην πολύ επιτυχημένη διοργάνωση μεγάλης κλίμακας ναυτιλιακών Συνεδρίων στα μεγαλύτερα ναυτιλιακά κέντρα σε όλο τον κόσμο, η Capital Link πραγματοποίησε το 3rd Annual Capital Link International Shipping Forum – China, την Παρασκευή, 20 Απριλίου, 2018 στο Ξενοδοχείο Grand Kempinski, στη Σανγκάη, Κίνα. Το Συνέδριο διοργανώθηκε με  μεγάλη επιτυχία συγκεντρώνοντας 400+ συμμετέχοντες, σε συνεργασία με την Columbia Shipmanagement, την Singhai Marine Services και την ICBC Leasing, και με την υποστήριξη της Νέας Εμπορικής Τοπικής Επιτροπής (Γραφείο Διεθνών Ναυτιλιακών Υπηρεσιών) της Shanghai Pudong.

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της της Capital Link και της Κυβέρνησης του Pudong

Μία μέρα πριν το 3rd Annual Capital Link International Shipping Forum – China, η Capital Link υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με την Κυβέρνηση του Pudong (Shanghai Pudong New Area Commission of Commerce - International Shipping Service Office).
Ο κ. Nicolas Bornozis, Πρόεδρος της Capital Link, δήλωσε:
Η Κίνα υπήρξε ανέκαθεν η κινητήριος δύναμη για την παγκόσμια ναυτιλία. Η Σαγκάη και το Pudong είναι ήδη σημαντικοί κόμβοι της παγκόσμιας ναυτιλίας. Αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι το μέλλον ανήκει στην Κίνα, πολλοί εφοπλιστές εγκαθιστούν ένα παράρτημα στο Pudong. Τα τελευταία τρία χρόνια, η Capital Link διοργανώνει ένα σημαντικό Διεθνές Συνέδριο στο Pudong σε συνεργασία με την Singhai Marine Services και την Columbia Shipmanagement. Αυτό το Συνέδριο προσελκύει στο Pudong σημαντικούς εφοπλιστές από την παγκόσμια ναυτιλία, χρηματοδότες και άλλους παράγοντες της ναυτιλίας που έρχονται να ανταλλάξουν απόψεις με τους Κινέζους ηγέτες σχετικά με κρίσιμα ζητήματα της ναυτιλίας.
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς η σύναψη του Μνημονίου στρατηγικής Συνεργασίας με την κυβέρνηση του Pudong. Η Capital Link είναι γνωστή για τις άμεσες διασυνδέσεις της με εφοπλιστές, επενδυτές, χρηματοδότες και σημαντικούς παράγοντες των παγκόσμιων κέντρων λήψης αποφάσεων και θα αξιοποιήσουμε την παγκόσμια πλατφόρμα μάρκετινγκ που διαθέτουμε για να προσελκύσουμε περισσότερες διεθνείς επιχειρήσεις στο Pudong. Θα συνεχίσουμε επίσης να διεξάγουμε το Ετήσιο Διεθνές Συνέδριό μας στο Pudong, το οποίο σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε περαιτέρω. Αισθανόμαστε μεγάλη τιμή για την εμπιστοσύνη που δείχνει η κυβέρνηση του Pudong στη σύναψη αυτής της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας με την Capital Link.
Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες και να αναγνωρίσω τον ρόλο και τη συμβολή του συνεργάτη μας, κ. Terence Zhao, Προέδρου της Singhai Marine Services, για τη σύναψη αυτής της συμφωνίας."
Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής εκπρόσωποι της Κυβέρνησης του Pudong: ο κ. Chen Xi, Deputy Governor of Pudong Government, ο οποίος άνοιξε τις εργασίες του Συνεδρίου, και η κυρία Dong Xiao Ling, Deputy Director of International Shipping Service Office of Shanghai Pudong New Area.
Το Συνέδριο διερεύνησε τους τρόπους με τους οποίους οι εφοπλιστές της Κινέζικης και της παγκόσμιας ναυτιλίας, οι εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης και γενικότερα όλοι οι παράγοντες της ναυτιλίας, μπορούν να επωφεληθούν από τις πρόσφατες τάσεις στην παγκόσμια χρηματοδότηση, στις κεφαλαιαγορές, στα ιδιωτικά μετοχικά κεφάλαια και στις εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης. Έφερε σε επαφή τους εφοπλιστές με ηγέτες της παγκόσμιας ναυτιλίας, επενδυτές και χρηματοδότες για να συζητήσουν τις ευκαιρίες για τη σύναψη κοινοπραξιών, παρουσίασε τους τρόπους βελτιστοποίησης της τεχνικής και εμπορικής διοίκησης των πλοίων και έθεσε προς συζήτηση καίρια ζητήματα για τη ναυτιλία, όπως την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την ψηφιοποίηση, την προετοιμασία για τις νέες διατάξεις του 2020, τις γεωπολιτικές τάσεις αλλά και τις τάσεις της αγοράς που επηρεάζουν τη ναυτιλία.
Η πλειοψηφία των ομιλητών και των συμμετεχόντων στα πάνελς είναι εμπειρογνώμονες και κορυφαία στελέχη διεθνών επιχειρήσεων και Οργανισμών. Ήρθαν στη Σανγκάη με σκοπό να απευθύνουν στους εκπροσώπους της αγοράς θέματα αποφασιστικής σημασίας και να αλληλεπιδράσουν με υψηλόβαθμα στελέχη από τις ναυτιλιακές, ναυπηγικές και χρηματοοικονομικές κοινότητες.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη από:

•       27+ Διεθνείς και Κινέζικες πλοιοκτήτριες εταιρείες και ναυπηγεία,
•       Τις 5 μεγαλύτερες Κινέζικες εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης,
•       Τις 6 μεγαλύτερες παγκόσμιες ναυτιλιακές τράπεζες,
•       Τους μεγαλύτερους εκπροσώπους εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης & τις μεγαλύτερες εταιρείες ιδιωτικών μετοχικών κεφαλαίων,
•       Κορυφαίες Δικηγορικές Εταιρείες, Νηογνώμονες, Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, Εταιρείες Συμβούλων Επιχειρήσεων & άλλους παράγοντες της ναυτιλίας

Ως εκ τούτου, όσοι δήλωσαν συμμετοχή στο 3rd Capital Link International Shipping Forum – China, πήραν μία υψηλού επιπέδου ενημέρωση στα ναυτιλιακά θέματα και μοναδικές ευκαιρίες δικτύωσης με σημαντικούς παράγοντες της ναυτιλίας, συμπεριλαμβανομένων σημαινόντων στελεχών από πλοιοκτήτριες εταιρείες, από ναυπηγεία, από επενδυτικές τράπεζες, από εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης καθώς επίσης διεθνών εμπόρων μεγάλων ξηρών χύδην φορτίων και ενεργειακών προϊόντων, και όλα αυτά μαζί σε μία μόνο εκδήλωση.

Το Συνέδριο άνοιξε τις εργασίες του με το καλωσόρισμα από τους Προέδρους του Συνεδρίου, τους κκ. Terence Zhao Wei, President – Singhai Marine Services και Andreas Hadjipetrou, Managing Director of Columbia Shipmanagement, οι οποίοι τόνισαν ότι: “The Capital Link forum has become a key impactful event in Shanghai with an impressive list of speakers and delegates. This forum has the unique feature of providing plenty of opportunities for all participants to interact and exchange ideas on a wide range of important issues in the maritime industry”.
Ο κ. Nicolas Bornozis, President – Capital Link, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε τη Shanghai Pudong New Area Commission of Commerce για το Μνημόνιο Στρατηγικής Συνεργασίας που υπέγραψαν πρόσφατα με την Capital Link, καθώς επίσης και για την υποστήριξή τους στο Συνέδριο. Ανέφερε επίσης ότι σε ένα διάστημα τριών ετών το Capital Link Forum έχει εδραιωθεί ως μία πλατφόρμα κλειδί που φέρνει σε επαφή ηγέτες της ναυτιλίας από την Κίνα και το εξωτερικό για να ανταλλάξουν απόψεις και πληροφορίες, να δικτυωθούν και δημιουργώντας νέες επαφές να συνάψουν νέες συνεργασίες. Φέτος, το Συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο των όλο και περισσότερο αυξανόμενων κανονιστικών εξελίξεων, των ταχύτατων τεχνολογικών αλλαγών και των νέων τάσεων της αγοράς που πιθανόν να έχουν μεταμορφωτικό χαρακτήρα για τη ναυτιλία.
Ο κ. Wang Zhenyong, Deputy CEO - ICBC Leasing ήταν ο κύριος ομιλητής του Συνεδρίου.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ

-      Κορυφαίοι Κινέζοι Πλοιοκτήτες συζήτησαν τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις για τη ναυτιλία σε ένα ευρύ φάσμα.

-      Οι προοπτικές των ναυτιλιακών αγορών, τάσεις στις αγορές της ενέργειας και των εμπορευμάτων, επενδυτικές ευκαιρίες, πρόσβαση σε κεφάλαια, επιχειρησιακές και κανονιστικές προκλήσεις και πολλά άλλα.

 

Συντονιστής:

κ. Terence Zhao, President – Singhai Marine Services

Ομιλητές:

·         κ. Mark Young, CEO – Asia Maritime Pacific

·         Capt. Xie Chun Lin, Managing Director – China Merchants Energy Shipping Co., Ltd

·         κ. Chen Yan, Deputy General Manager – COSCO Shipping Bulk Co. Ltd

·         κ. Li Duo Zhu, Chairman – Dingheng Shipping

·         κ. John Su, Group President & CEO – Erasmus Shipinvest Group

 
.


ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

-      Κορυφαίοι Πλοιοκτήτες από τη Διεθνή ναυτιλιακή αγορά συζήτησαν σχετικά με τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις για τη ναυτιλία σε ένα ευρύ φάσμα
-      Οι προοπτικές των ναυτιλιακών αγορών, τάσεις στις αγορές της ενέργειας και των εμπορευμάτων, επενδυτικές ευκαιρίες, πρόσβαση σε κεφάλαια, επιχειρησιακές και κανονιστικές προκλήσεις και πολλά άλλα
-      Επίσης συζήτησαν σχετικά με τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κίνα και την ευρύτερη περιοχή

Συντονιστής:

κ. Christoforos Bisbikos, Partner – Watson Farley & Williams

Ομιλητές:

·         κ. Ted Young, CFO – Dorian LPG Ltd.

·         κ. Vassilis Kertsikoff, Vice Chairman – Eletson Holdings

·         κ. Roine Ahlquist, Managing Director – Oceanic Marine Management

·         κ. Robert Burke, CEO – Ridgebury Tankers

·         κ. Stamatis Tsantanis, Chairman & CEO – Seanergy Maritime Holdings 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ CAPITAL LINK

Με έδρα τη Νέα Υόρκη και παρουσία στο Λονδίνο, την Αθήνα και το Όσλο, η Capital Link δραστηριοποιείται από το 1995 στον τομέα των Επενδυτικών Σχέσεων και Επικοινωνίας (Investor Relations & Financial Communication) παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες στο τομέα των χρηματοοικονομικών επικοινωνιών και των επιχειρήσεων με στρατηγική εστίαση στους τομείς της ναυτιλίας, των εμπορευμάτων και της ενέργειας, των MLP, των Closed_End Funds καθώς και των ETF.
Η Capital Link είναι μέλος του Baltic Exchange και συνεργάζεται στενά με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το NASDAQ και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου καθώς και με σημαντικούς διεθνείς και παγκόσμιους οργανισμούς του κλάδου, εστιάζοντας στους κύριους τομείς της δραστηριότητος της.
H Capital Link διοργανώνει ετησίως μία σειρά δεκατεσσάρων Συνεδρίων στη Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Αθήνα, Λεμεσό, Σαγκάη και από φέτος Σιγκαπούρη, που αφορούν στους κύριους τομείς δραστηριότητάς της. Οκτώ από τα Συνέδρια αυτά επικεντρώνονται στον ναυτιλιακό τομέα. Τα Συνέδρια της Capital Link προσελκύουν την ελίτ των οικονομικών, επενδυτικών και ναυτιλιακών κοινοτήτων και παρέχουν ένα μοναδικό συνδυασμό πληροφοριακού περιεχομένου, ευκαιριών μάρκετινγκ και δικτύωσης.
Εκτός από τα συνέδρια, η Capital Link διοργανώνει Webinars με έμφαση σε επενδυτικές στρατηγικές, σε διάφορους τομείς και  κρίσιμα θέματα ενδιαφέροντος για την επενδυτική κοινότητα και εταιρικές παρουσιάσεις. Η παγκόσμια πλατφόρμα μάρκετινγκ της Capital Link ενισχύει την προβολή και την εμβέλεια αυτών των γεγονότων σε παγκόσμια κλίμακα, με διάρκεια  πέραν της ημερομηνίας κατά την οποία πραγματοποιείται το κάθε γεγονός, καθιστώντας ένα συνεχές σημείο αναφοράς για τους συμμετέχοντες στην αγορά.
Οι προσπάθειες και η συμβολή της Capital Link έχουν αναγνωριστεί το 2011 από τα Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία Lloyds's List, το 2012, το 2013 από το περιοδικό InterContinental Finance, το 2016 από το περιοδικό Wealth & Finance. Επίσης, το 2016, από το Propeller Club και το Ελληνο-Αμερικανικό Ινστιτούτο AHI στην Washington.  

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης