Ναυτιλία

Ο όμιλος Ρέστη παρέλαβε δύο νέα δεξαμενόπλοια τύπου Suezmax

Ο όμιλος Ρέστη παρέλαβε δύο νέα δεξαμενόπλοια τύπου Suezmax
Οι νέες παραλαβές εντάσσονται στο ευρύ πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου του ομίλου
Ο όμιλος Ρέστη παραλαμβάνει δύο νεότευκτα δεξαμενόπλοια τύπου Suezmax από τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία της Hyundai Samho Heavy Industries Co, όπως ανακοίνωσε η ναυτιλιακή Golden Energy.
Πρόκειται για τον εταιρικό βραχίονα συμφερόντων της οικογένειας Ρέστη, που δραστηριοποιείται στο υγρό φορτίο.
Οι νέες παραλαβές εντάσσονται στο ευρύ πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου του ομίλου που περιλαμβάνει τόσο νέες ναυπηγήσεις και πωλήσεις παλαιότερων πλοίων όσο και αγορές μεταχειρισμένων μικρής ηλικίας από την δευτερογενή αγορά.
Στην τελετή παραλαβής και ονοματοδοσίας των δεξαμενοπλοίων Energy Triumph και Energy Trophy ήταν παρών ο επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης και η παράδοση των δύο πλοίων  στη ναυτιλιακή είναι προγραμματισμένη για την Μεγάλη Παρασκευή.
Από τον όμιλο σημειώνεται πως η ονοματοδοσία των δύο πλοίων έγινε από τον γιό του Βίκτωρα Ρέστη, Μασία και τον εξάδελφό του Ισαάκ Ρέστη, γιό της  Κάτιας Ρέστη.
Η διαχείριση των νεότευκτων τάνκερ ανατέθηκε στην Enterprises Shipping & Trading S.A. η οποία στην παρούσα φάση διαχειρίζεται 33 ποντοπόρα δεξαμενόπλοια και φορτηγά συνολικού εκτοπίσματος 3,09 εκατομμυρίων τόνων DWT.
Η Golden Energy βρίσκεται σε φάση ανανέωσης του στόλου της και  εξετάζει πιθανές νέες παραγγελίες δεξαμενοπλοίων τύπου MR και Αframaxes καθώς και επιπλέον παραγγελίες πλοίων τύπου Suezmax.
Παράλληλα, ο όμιλος Ρέστη παρακολουθεί και την αγορά πλοίων ξηρού φορτίου και βρίσκεται σε συζητήσεις με κορυφαία Κινεζικά ναυπηγεία για την πιθανότητα υπογραφής νέων παραγγελιών, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα πλοία τύπου Kamsarmax.

Νίκος Θεοδωρόπουλος 
Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης