Ναυτιλία

Αναβάθμισε σε «buy» τις μετοχές της Aegean Marine Petroleum Network η State Street Corp.

Αναβάθμισε σε «buy» τις μετοχές της Aegean Marine Petroleum Network η State Street Corp.
Η Aegean Marine Petroleum Network Inc. έχει κεφαλαιοποίηση 437.370.000 δολαρίων.
Η πολυεθνική εταιρεία holding State Street αναβάθμισε τις μετοχές της εισηγμένης στη Wall Street ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας Aegean Marine Petroleum Network Inc. από την κατηγορία «hold» στην κατηγορία «buy», όπως αναφέρει η αμερικανική εταιρεία σε ενημερωτικό της σημείωμα.
Αυτή είναι η δεύτερη αναβάθμιση των μετοχών της ελληνικής εταιρείας, καθώς είχε προηγηθεί αυτή της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Jefferies Group τον περασμένο Αύγουστο.
Ωστόσο, λίγο καρό αργότερα -τον Οκτώβριο- η αμερικανική εταιρεία οικονομικών ερευνών Zacks Investment Research υποβάθμισε τις μετοχές της Aegean Marine Petroleum Network Inc. στην κατηγορία «hold» από την κατηγορία «strong-buy».
Η Aegean Marine Petroleum Network Inc. έχει κεφαλαιοποίηση 437.370.000 δολαρίων.
Η μετοχή της έχει χαμηλό 12μηνου τα 5 δολάρια και υψηλό 12μηνου τα 12,05 δολάρια.
Αξιοσημείωτο είναι, ότι οι θεσμικοί επενδυτές έχουν ενισχύσει κατά το γ΄ τρίμηνο του 2016 τη συμμετοχής τους στην εταιρεία.
Η Brandes Investment Partners LP αγόρασε μια νέα θέση σε μετοχές της εταιρείας, που αποτιμώνται σε περίπου 114.000 δολάρια.
Η Two Sigma Securities LLC αγόρασε μια νέα θέση σε μετοχές της εταιρείας, που αποτιμώνται σε περίπου 119.000 δολάρια.
Η ClariVest Asset Management LLC αγόρασε μια νέα θέση σε μετοχές της εταιρείας, που αποτιμώνται σε περίπου 161.000 δολάρια.
Η State Street Corp. ενίσχυσε τη θέση της σε μετοχές της εταιρείας κατά 17,3% κατά το β΄ τρίμηνο, ενώ προχώρησε στην αγορά επιπλέον 3.008 μετοχών κατά το γ΄ τρίμηνο του 2016 και κατέχει πλέον 20.408 μετοχές που αποτιμώνται σε 112.000 δολάρια.
Τέλος, η Emerald Acquisition Ltd. αγόρασε μια νέα θέση σε μετοχές της εταιρείας κατά το β΄ τρίμηνο του 2016 που αποτιμώνται σε περίπου 119.000 δολάρια.
Το 71,84% των μετοχών της Aegean Marine Petroleum Network Inc. ανήκει σήμερα σε θεσμικούς επενδυτές και hedge funds.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης