Ναυτιλία

ΟΛΠ-COSCO:Τον Φεβρουάριο η εγκατάσταση της νέας πλωτής δεξαμενής στο Πέραμα

ΟΛΠ-COSCO:Τον Φεβρουάριο η εγκατάσταση της νέας πλωτής δεξαμενής στο Πέραμα
Ξεκίνησαν τα έργα για την τοποθέτηση
Στα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να φθάσει στον Πειραιά η νέα πλωτή δεξαμενή «Piraeus III» που πρόκειται να τοποθετηθεί από τον ΟΛΠ-COSCO στο Πέραμα.
Η νέα δεξαμενή μήκους 240 μέτρων, πλάτους 45μ., βάθους 18 μ., χωρητικότητας 205,66 τόνων και ανυψωτικής ικανότητας 22.000 τόνων, θα μπορεί να εξυπηρετεί πλέον τα περισσότερα πλοία της ακτοπλοΐας αλλά και ελληνόκτητα κρουαζιερόπλοια, όπως αυτά της celestyal cruises.
Η έγκριση εκτέλεσης των έργων για την εγκατάσταση από τον ΟΛΠ της νέας πλωτής δεξαμενής, υπογράφθηκε στις 20/12/2017 από τον γενικό γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστο Λαμπρίδη.
Τα έργα, π περιλαμβάνουν εκβάθυνση της λιμενολεκάνης μέχρι και 20 μέτρα λειτουργικό βάθος, νέα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης αλλά και τοποθέτηση τεσσάρων ναύδετων για την αγκυροβόληση των πλοίων.
Η ολοκλήρωση των έργων, αναμένεται περίπου στις αρχές Μαρτίου.
Η πλωτή δεξαμενή «Piraeus II» που υπάρχει ήδη στο σημείο θα μεταφερθεί στον ανατολικό προβλήτα της ναυπηγοεπισκευής και στη θέση της θα τοποθετηθεί η νέα δεξαμενή «Piraeus III».
Τα δύο από τα ναύδετα επίσης θα τοποθετηθούν στη νέα δεξαμενή των 80.000 dwt και τα άλλα δύο στην πιο μικρή.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών από τον ΟΛΠ ΑΕ στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος θα λειτουργούν τρείς πλωτές δεξαμενές: Piraeus I και Piraeus III στον δυτικό προβλήτα και Piraeus II στον ανατολικό προβλήτα.
Σημειώνεται ότι η σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ ΑΕ προβλέπει συνολικές επενδύσεις 55 εκατομμυρίων ευρώ για τη βελτίωση των υποδομών στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη συμπεριλαμβανομένων των πλωτών δεξαμενών, τις οποίες ΟΛΠ έχει δεσμευτεί να ολοκληρώσει εντός της πρώτης 5ετίας.

www.worldenerynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης