Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Lloyd’s List Awards: Ποιός είναι ο Νικόλας Μαρτίνος που βρέθηκε στην κορυφή του κλάδου των δεξαμενόπλοιων

Lloyd’s List Awards: Ποιός είναι ο Νικόλας Μαρτίνος που βρέθηκε στην κορυφή του κλάδου των δεξαμενόπλοιων
Ο διάδοχος της μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας
Ο 35χρονος Νικόλας Μαρτίνος, ο νέος ισχυρός άνδρας της Thenamaris, ανέβηκε στο βήμα των Lloyd's List Greek Shipping Awards με την αυτοπεποίθηση ενός ήδη δοκιμασμένου principal.
Ο γιος του Ντίνου και της Λίας Μαρτίνου, διευθύνων σύμβουλος πλέον της μιας εκ των τριών ναυτιλιακών της οικογενείας Μαρτίνου, παρέλαβε το βραβείο "Tanker company of the year " χειροκροτούμενος από 1000 και πλέον καλεσμένους απο τον ναυτιλιακό, τραπεζικό, επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο.
Η στιγμή ξεχώρισε μεταξύ άλλων εξίσου σημαντικών απονομών διότι ο Νικόλας Μαρτίνος εκείνη τη στιγμή ελάμβανε μαζί με το βραβείο και την αναγνώριση των ομολόγων του ως ο ηγέτης της επομένης γενιάς της Thenamaris και ενός στόλου 71 ποντοπόρων.
Όμως ο Νικόλας Μαρτίνος ήταν ένας μόνος εκ των ισχυρών ελλήνων εφοπλιστών αλλά και παραγόντων του χρηματοπιστωτικού τομέα που βραβεύτηκαν.
Σε μια λαμπρή τελετή απονεμήθηκαν συνολικά 17 βραβεία για εταιρείες και πρόσωπα που διακρίθηκαν την περασμένη χρονιά.

Τα βραβεία

Ο Πάνος Λασκαρίδης αναδείχθηκε ως κορυφαία προσωπικότητα ναυτιλίας για το 2016 ενώ η Minoan Lines κέρδισε τη διάκριση της καλύτερης ακτοπλοϊκής εταιρείας για το 2016.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης παρέλαβε το βραβείο του ship financier of the year ενώ ο πρόεδρος του ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης πήρε το βραβείο για την μεγαλύτερη συνεισφορά στην ναυτική εκπαίδευση.
Dry cargo company award έλαβε η Samos Steamship του ομίλου Ιγγλέση ενώ ο αντιπρόεδρος του ομίλου Τσάκου, Βασίλης Παπαγεωργίου διακρίθηκε για το Technical Achievement Award.
Βραβευθείς ως καλύτερος ναυτικός της χρονιάς διακρίθηκε ο καπετάνιος Διαμαντής Παπαγεωργίου της Hellenic Seaways ενώ ως Newsmaker Of The Year διακρίθηκε ο Πόλυς Χατζηιωάννου.

Ο Ομιλος Μαρτίνου

Η Thenamaris, Tanker Company Of The Year 2016 πλεον, ιδρύθηκε το 1970, με πρωτοβουλία της γιαγιάς Αθηνάς Μεθενίτη-Μαρτίνου.
Παντρεμένη με τον γνωστό αντικέρ της οδού Πανδρόσου, Γιάννη Μαρτίνο, προέρχεται από οικογένεια εφοπλιστών, γεγονός που την ώθησε να στραφεί και η ίδια στην ναυτιλία, σε συνεργασία με τα τρία παιδιά της, Θανάση, Ανδρέα και Ντίνο.
Προσωπικότητα δυναμική, ισχυρή και άκρως ορθολογική, η Αθηνά Μαρτίνου είναι προσωπική φίλη της Βασίλισσας Ελισάβετ, δεινή κυνηγός, από τις πλουσιότερες Ευρωπαίες αλλά πάντα εξαιρετικά χαμηλού προφίλ γυναίκα, όπως άλλωστε και τα τρία αγόρια καθώς και οι οικογένειές τους.
Τα αδέλφια Θανάσης, Ανδρέας και ο (πατέρας του Νικόλα) Ντίνος, συνυπήρχαν επιχειρηματικά μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Πρώτος αποχώρησε ο Θανάσης, ιδρύοντας την Eastern Mediterranean, και ακολούθησε το 1997 ο Ανδρέας με την Minerva.
Στην οικογενειακή ναυτιλιακή παρέμεινε ο Ντίνος που παρέδωσε πλέον το πηδάλιο στον γιο του Νικόλα.
Σήμερα η Thenamaris διαθέτει στόλο 71 πλοίων, κυρίως τάνκερ, δεξαμενοπλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου αλλά και φορτηγών. Μαζί οι τρείς ναυτιλιακές της οικογενείας Μαρτίνου ελέγχουν στόλο 197 (εκατόν ενενήντα επτά) πλοίων.
Οι εταιρείες τους έχουν στενή συνεργασία και οι οικογενειακές τους σχέσεις είναι άριστες.
Είναι επίσης από τους μεγαλύτερους επενδυτές ακινήτων (ο Θανάσης Μαρτίνος συμμετέχει δε απο αυτή την εβδομάδα και στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ, η οποία εξαγοράστηκε απο κοινοπραξία τούρκικών και αραβικών κεφαλαίων) και κατέχουν μεγάλες προνομιακές εκτάσεις στο Λεκανοπέδιο Αττικής, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα και το εξωτερικό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης