Ναυτιλία

Πρόστιμο 40 εκατ. δολ. θα καταβάλει η Princess Cruise Lines για θαλάσσια ρύπανση

Πρόστιμο 40 εκατ. δολ. θα καταβάλει η Princess Cruise Lines για θαλάσσια ρύπανση
Τα κρουαζιερόπλοια της σε 8 γραμμές τίθενται υπό δικαστική εποπτεία για 5 χρόνια
Η ναυτιλιακή Princess Cruise Lines συμφώνησε να καταβάλει ένα πρόστιμο ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων και να δηλώσει ένοχη σε επτά ποινικές κατηγορίες που της έχουν απαγγελθεί από τις αρχές των ΗΠΑ, για θαλάσσια ρύπανση και απόπειρα απόκρυψης της υπόθεσης.
Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, εκτός του προστίμου, τα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας σε οκτώ γραμμές κρουαζιέρας τίθενται υπό δικαστική εποπτεία περιβαλλοντικής παρακολούθησης για περίοδο 5 ετών, η οποία θα περιλαμβάνει ανεξάρτητους ελέγχους και διορισμένο από το δικαστήριο παρατηρητή.
Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται σύμφωνα με την Wall Street Journal τον Αύγουστο του 2013, όταν διαπιστώθηκε ότι το κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Caribbean Princess απέρριψε παράνομα στη θάλασσα απόβλητα λαδιών στα ανοικτά των ακτών της Νέας Αγγλίας.
Η Princess Cruises σε δήλωση της επιρρίπτει τις ευθύνες στους «υπαλλήλους» της και δηλώνει ότι είναι πολύ απογοητευμένη με τις «ασυγχώρητες ενέργειες» τους, καθώς παραβίασαν τις πολιτικές της εταιρείας και της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, παρακάμπτοντας το σύστημα επεξεργασίας νερού και εκκένωσης επεξεργασμένου νερού σεντίνας στον ωκεανό.
Σε δελτίο Τύπου χθες Πέμπτη το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει, ότι η Caribbean Princess είχε κάνει παράνομες απορρίψεις λυμάτων στη θάλασσα από το 2005, χρησιμοποιώντας μια σειρά από μεθόδους κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών.
Η εταιρεία από την πλευρά της υποστηρίζει, ότι διενήργησε εσωτερική έρευνα, από την οποία προέκυψε, ότι σε μερικά πλοία της το προσωπικό ακολουθεί πρακτικές αντίθετες με την πολιτική της εταιρείας, παραβιάζοντας την περιβαλλοντική νομοθεσία.
Ακόμη αναφέρει, ότι κατά τα τελευταία 3 χρόνια έχει λάβει μια σειρά διορθωτικών μέτρων και έχει αναδιαρθρώσει τη λειτουργία του στόλου της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης