Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Capital Link Shipping: Ράλι πριν την πτώση για την αγορά ξηρού φορτίου

Capital Link Shipping: Ράλι πριν την πτώση για την αγορά ξηρού φορτίου
Το σιδηρομετάλλευμα, το κορυφαίο εμπόρευμα  στην αγορά ξηρού χύδην φορτίου και ένα βασικό συστατικό στη χαλυβουργία, σημείωσε πτώση 4,6%
Στα πρόθυρα μιας σταδιακής πτωτικής τάσης  βρίσκεται η  αγορά χύδην ξηρού φορτίου σύμφωνα με την Capital Link Shipping  αλλά προς το παρόν εξακολουθεί να υπάρχει κάποια θετική δυναμική στο παρασκήνιο, η οποία μπορεί να συγκρατήσει την αγορά  και ενδεχομένως να πραγματοποιήσει  ένα τελικό θετικό ράλι πριν από τη βαθμιαία υποχώρηση.
Το ενδιαφέρον για τα βασικά εμπορεύματα ξηρού χύδην φορτίου φαίνεται να είναι τώρα σε μια καμπύλη. Αυτό αντικατοπτρίστηκε σε μεγάλο βαθμό στην τιμή που σημειώθηκε στις προθεσμιακές συμβάσεις στην Κίνα την περασμένη Τετάρτη.
Το σιδηρομετάλλευμα, το κορυφαίο εμπόρευμα  στην αγορά ξηρού χύδην φορτίου και ένα βασικό συστατικό στη χαλυβουργία, σημείωσε πτώση 4,6%.
Με τις περικοπές στην παραγωγή χάλυβα και τη συνολική ζήτηση που αρχίζει να μειώνεται με αργό όμως ρυθμό, πολλοί εκτιμούν ότι η φετινή «κορυφή» της αγοράς έχει περάσει.
Παρόμοια κινήθηκαν και οι τιμές του άνθρακα, με την τιμή του θερμικού άνθρακα να μειώνεται κατά 0,8%, αμέσως μετά την ολοκλήρωση συζητήσεων μεταξύ των υπευθύνων για τη χάραξη πολιτικής, των μεγάλων παραγωγών και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, οι οποίες καθόρισαν τις τοπικές τιμές άνθρακα για το 2018 με την ίδια σύμβαση που υπήρχε για τις τιμές το 2017.
Η ανησυχία είναι ότι μια αυξημένη πίεση θα αρχίσει να γίνεται αισθητή στην αγορά και ενδεχομένως να εξαντλείται κάποια από τη θετική ορμή που σημειώθηκε κατά το παρελθόν έτος.
 Αυτές οι προσωρινές διαταραχές φάνηκαν περισσότερο στις τιμές των προϊόντων με τις αγορές να «τρομάζουν» ελαφρώς από την υποχώρηση που σημειώθηκε στις βιομηχανίες παραγωγής χάλυβα και άνθρακα.
Καθώς την περασμένη εβδομάδα, υπήρχε η αίσθηση ότι μια μικρή βελτίωση διαφαίνεται οι περισσότεροι traders άρχιζαν να αισθάνονται ότι υπάρχει αντίσταση στην αγορά.
Τα υπόλοιπα εμπορεύματα ξηρού χύδην εξακολουθούν να δείχνουν κάποια δυναμική καταγράφοντας νέο ενδιαφέρον, περισσότερο για συναλλαγές προϊόντων χάλυβα καθώς η Κίνα  μετακινεί τα άφθονα αποθέματα των τελευταίων δύο μηνών, το εμπόριο σιτηρών στη Ρωσία και τις ΗΠΑ που συσσωρεύουν αποθέματα από τις τελευταίες συγκομιδές.
 Μπορεί να υπάρχουν ακόμα αρκετά θεμελιώδη στοιχεία στην αγορά για να βοηθήσουν τα πράγματα να κινηθούν προς μια θετική κατεύθυνση για το υπόλοιπο του μήνα.
 Ακόμη και από το εμπόριο σιδηρομεταλλεύματος και άνθρακα, ορισμένοι traders εξακολουθούν να έχουν θετικές προοπτικές για τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Μικτά μηνύματα είναι τα μηνύματα σύμφωνα με την Capital Link Shipping  , αν και συνολικά, εξακολουθεί να «βλέπει» μια αρκετά θετική εικόνα για  το υπόλοιπο του έτους.
Παράλληλα θα διατηρηθούν οι προσδοκίες για σταδιακή υποχωρήσε πριν φθάσουμε στο τέλος του έτους και μια τάση που θεωρητικά θα συνεχιστεί μέχρι το Κινεζικό Νέο Έτος στις αρχές του 2018. Προς το παρόν όμως μπορεί να υπάρχουν κάποιες θετικές εξελίξεις κατά τη διάρκεια της πορείας.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης