Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Iskandar Safa: Θα προστατεύσουμε την επένδυσή μας στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Iskandar Safa: Θα προστατεύσουμε την επένδυσή μας στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά
Ο μεγαλομέτοχος των ναυπηγείων σημειώνει ότι εάν η ελληνική κυβέρνηση έχει διαφορετικές προθέσεις, τότε ο ίδιος θα «συνεχίσει να προστατεύει την επένδυσή του όσο καλύτερα μπορεί», υπονοώντας ότι θα προσφύγει εκ νέου στα δικαστήρια
Την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης της διεθνούς διαιτησίας για αποζημίωση 200 εκατ. ευρώ, ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση ο μεγαλομέτοχος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Iskandar. Safa.
Ο κ. Safa που μίλησε αποκλειστικά στις ΙΣΤΟΡΙΕΣ του ΣΚΑΪ και στον Τάσο Τέλογλου, σημειώνει ότι εάν η ελληνική κυβέρνηση έχει διαφορετικές προθέσεις, τότε ο ίδιος θα «συνεχίσει να προστατεύει την επένδυσή του όσο καλύτερα μπορεί», υπονοώντας ότι θα προσφύγει εκ νέου στα δικαστήρια.
Η διαιτητική απόφαση βγήκε τον Οκτώβριο, και υποχρεώνει το ελληνικό δημόσιο να πληρώσει στον Safa 200 εκατ. ευρώ.
Η κυβέρνηση, που δεν θέλησε να μιλήσει δημόσια στις ΙΣΤΟΡΙΕΣ, επικαλείται την άποψη της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε έγγραφο που αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, που την καλεί να αγνοήσει την απόφαση της διαιτησίας «εάν αυτή αποτελεί εμπόδιο ή καθυστερεί την εκτέλεση της απόφασης ανάκτησης παράνομων κρατικών ενισχύσεων».
Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι μιλούν για καθυστερήσεις 25 μηνών στη μισθοδοσία, και συνολικά χρέη 155 εκατ. ευρώ στο σύνολο των εργαζομένων.
Ο κ. Safa αναγνωρίζει με την οφειλή του στους εργαζομένους, αλλά για ένα πολύ χαμηλότερο ποσό.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης