Ναυτιλία

Σοβαρές παραβάσεις σε δεξαμενόπλοιο στην Ελευσίνα διαπίστωσε το Λιμενικό

Σοβαρές παραβάσεις σε δεξαμενόπλοιο στην Ελευσίνα διαπίστωσε το Λιμενικό
Διαπιστώθηκε ότι μόλις δύο μέλη του πληρώματος επέβαιναν στο δεξαμενόπλοιο μολονότι στο πλοίο ήταν έμφορτο με 3298 τόνους fuel
Σοβαρές παραβάσεις σε δεξαμενόπλοιο στην Ελευσίνα, βεβαίωσαν το βράδυ της Κυριακής 8/10 στελέχη της διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο "ΜΑΙΝΑΛΟΝ" Ν.Π. 10768, το οποίο βρισκόταν στo αγκυροβόλιο της Ελευσίνας. Όπως διαπιστώθηκε έπειτα από έρευνες, μόλις δύο μέλη του πληρώματος επέβαιναν στο δεξαμενόπλοιο μολονότι το εν λόγω πλοίο ήταν έμφορτο με 3298 τόνους fuel.
Σε νέους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν χθες το μεσημέρι 9/10, διαπιστώθηκε στρέβλωση ανοίγματος δεξαμενής φορτίου με αποτέλεσμα τη μη ικανοποιητική σφράγιση του πώματος της ανθρωποθυρίδας.
Στο πλοίο σήμερα 10/10, και αφού πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης των διαπιστωθέντων αντικανονικοτήτων, δόθηκε το βεβαιωτικό συνέχισης πλόων το οποίο λήγει αύριο. Ταυτόχρονα, ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελική υπηρεσία, ενώ ξεκίνησαν οι διαδικασίες επιβολής διοικητικών και πειθαρχικών κυρώσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης