Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Η Cosco εξαγόρασε την θυγατρική της φινλανδικής Wartsila στη Σιγκαπούρη

Η Cosco εξαγόρασε την θυγατρική της φινλανδικής Wartsila στη Σιγκαπούρη
Το αντάλλαγμα για την εξαγορά ανέρχεται σε 960.000 δολάρια
Η ναυτιλιακή του κινεζικού κολοσσού Cosco, Cosco Shipyard Group (CSG), εξαγόρασε το ποσοστό του 40% που κατείχε η θυγατρική της φινλανδικής Wartsila, στην κοινοπραξία που είχαν συστήσει οι δύο εταιρείες στην Σιγκαπούρη με την επωνυμία Cosco Shipyard Total Automation Co.
Η Wartsila είναι μία εταιρεία η οποία μεταξύ άλλων ειδικεύεται σε σχεδιασμούς αυτοματισμού και στον μηχανολογικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό πλοίων, κάτι που δίνει ένα τεράστιο πλεονέκτημα στην κινεζική εταιρεία μετά απ’ αυτήν την εξαγορά, σύμφωνα με την ίδια.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κινεζική εταιρεία «με την απόκτηση του 100% της Cosco Shipyard Total Automation Co., η Cosco Shipyard Group γίνεται πιο ισχυρή χάρη στο εξειδικευμένο προσωπικό και την τεχνογνωσία της Cosco Shipyard Total Automation Co. στους αυτοματισμούς πλοίων».
Το αντάλλαγμα για την εξαγορά ανέρχεται σε 960.000 δολάρια και η ολοκλήρωσή της αναμένεται μετά την έγκριση της από το Διοικητικό Συμβούλιο της Cosco Shipyard Group, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης