Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Ρωσία: Το πρώτο πυρηνοκίνητο παγοθραυστικό Sibir καθελκύσθηκε στην Αγία Πετρούπολη

Ρωσία: Το πρώτο πυρηνοκίνητο παγοθραυστικό Sibir καθελκύσθηκε στην Αγία Πετρούπολη
Το παγοθραυστικό Sibir  έχει μήκος 173,3 μέτρα, μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα 22 κόμβων (σε μη παγωμένα ύδατα) και έχει αυτονομία πλεύσης έξι μηνών και  πλήρωμα 75 άτομα
Το πρώτο πυρηνοκίνητο παγοθραυστικό Sibir,  της σειράς  22220 (περιλαμβάνει την ναυπήγηση τριών παγοθραυστικών έως  το 2020)  το οποίο προορίζεται για την διάνοιξη των θαλασσίων οδών στον Βόρειο παγωμένο ωκεανό και την Αρκτική,  καθελκύστηκε σήμερα 22/9  στην Αγία Πετρούπολη.
Τα πυρηνοκίνητα παγοθραυστικά της σειράς αυτής είναι εξοπλισμένα με δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες τύπου RITM- 200 ισχύος 175 MW  και θεωρούνται τα πιο μεγάλα και ισχυρά παγοθραυστικά του κόσμου σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.
Το παγοθραυστικό Sibir  έχει μήκος 173,3 μέτρα, μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα 22 κόμβων (σε μη παγωμένα ύδατα) και έχει αυτονομία πλεύσης έξι μηνών και  πλήρωμα 75 άτομα.   
Η ναυπήγηση των πυρηνοκίνητων υποβρυχίων της σειράς 22220 ξεκίνησε τον Μάιο του 2015 και πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2020.
Όπως αναφέρει το TASS σύμφωνα με την σύμβαση της  Rosatomflot, τον εθνικό φορέα εκμετάλλευσης του στόλου πυρηνικής ενέργειας, η ναυπηγική βιομηχανία της Βαλτικής κατασκευάζει τρία πυρηνικά παγοθραυστικά αυτής της σειράς: το Arktika, το Sibir και το Ural.
www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης