Ναυτιλία

Κύπρος: Μέχρι τέλος του έτους η επιλογή εταιρείας για το λιμάνι Λάρνακας

Κύπρος: Μέχρι τέλος του έτους η επιλογή εταιρείας για το λιμάνι Λάρνακας
Αναμένεται να ξεκινήσει η επόμενη φάση κατά την οποία θα γίνει ο σχεδιασμός για τη χρήση του Λιμανιού
Μέχρι το τέλος του έτους θα γίνει η επιλογή του τελικού προσφοροδότη από τους τρεις επικρατέστερους για το Λιμάνι της Λάρνακας Κύπρου, ανέφερε ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας, σε συνάντηση συζητήθηκε η ενιαία ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας της Λάρνακας, καθώς και η μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου.
Ο κ.Βύρας, σχετικά με τα πιο πάνω, ανέφερε ότι οι προσφορές για εκδήλωση ενδιαφέροντος έχουν ολοκληρωθεί και οι επικρατέστεροι προσφοροδότες είναι τρεις.
Πρόκειται, είπε, για τρεις μεγάλες και αξιόπιστες εταιρείες και αναμένεται τώρα να ξεκινήσει η επόμενη φάση κατά την οποία θα γίνει ο σχεδιασμός για τη χρήση του Λιμανιού.
Σε αυτή τη φάση ο Δήμος Λάρνακας, σε συνεργασία με τις άλλες αρμόδιες Αρχές, θα συμμετέχει καθ’ όλη τη διαδικασία με σκοπό να εισακουστούν οι ελάχιστες απαιτήσεις καθώς και το αίτημα της πόλης για μετατροπή του Λιμανιού σε επιβατικό και εμπορικό με συμβατές χρήσεις σε σχέση με τη θέση του.

Για τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου

Σχετικά με τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από τη Λάρνακα στην Ενεργειακή και Βιομηχανική Περιοχή Βασιλικού, ο δήμαρχος ανέφερε ότι με τη λήξη του Διατάγματος Τερματισμού Χρήσης για τις ιδιωτικές εταιρείες υγρών καυσίμων μέχρι την 1η Μαρτίου 2018 και για τις ιδιωτικές εταιρείες υγραερίου μέχρι την 1η Μαρτίου 2019,  αναμένεται ότι οι εταιρείες θα  έχουν προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες αναφορικά με την αποσυναρμολόγηση των εγκαταστάσεων και τη μετακίνησή τους στο Βασιλικό.
Ευχή όλων, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας, είναι να τηρηθούν πλήρως τα χρονοδιαγράμματα αυτά.
Πηγή: philenews/KYΠΕ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης