Ναυτιλία

Traders στην Ασία αγοράζουν πετρελαϊκά προϊόντα και ναυλώνουν πλοία για τις ΗΠΑ

Traders στην Ασία αγοράζουν πετρελαϊκά προϊόντα και ναυλώνουν πλοία για τις ΗΠΑ
Πολλοί ζητούν από τα πλοία να έχουν τις ΗΠΑ ως μια επιπρόσθετη επιλογή στον αρχικό προορισμό τους, ώστε να υπάρχει ευελιξία στην αποστολή των φορτίων σε ολόκληρο τον Ειρηνικό, ανέφεραν οι πλοιοκτήτες.
Σύμφωνα με εμπορικές και ναυτιλιακές πηγές του Reuters, οι traders προσπαθούν να αγοράσουν προϊόντα πετρελαίου στην Ασία για να τα μεταφέρουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Λατινική Αμερική, αφού ο τυφώνας Harvey έκλεισε σχεδόν το ένα τέταρτο της αμερικανικής ικανότητας διύλισης.
Πολλοί ζητούν επίσης από τα πλοία να έχουν τις ΗΠΑ ως μια επιπρόσθετη επιλογή στον αρχικό προορισμό τους, ώστε να υπάρχει ευελιξία στην αποστολή των φορτίων σε ολόκληρο τον Ειρηνικό, ανέφεραν οι πλοιοκτήτες.
Τουλάχιστον ένα δεξαμενόπλοιο πετρελαιοειδών, BW Kallang, κατευθύνεται στο Χιούστον αντί της Νέας Υόρκης μετά την φόρτωση αλκυλικών συστατικών αναμείξεως βενζίνης από την Ινδία, είπε μια πηγή εξοικειωμένη με το θέμα.
"Οι traders θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν ανοιχτές τις επιλογές απόρριψης έτσι ώστε να είναι σε θέση να προβλέψουν ενδεχόμενες καθυστερήσεις κατά την εκφόρτωση των φορτίων", δήλωσε ένας πλοιοκτήτης με έδρα τη Σιγκαπούρη.


Reuters.com

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης