Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Ζημίες 1 εκατ. δολ. για την Euroseas το β’ τρίμηνο του 2017 – Άνοδος 37% στον τζίρο

tags :
Ζημίες 1 εκατ. δολ. για την Euroseas το β’ τρίμηνο του 2017 – Άνοδος 37% στον τζίρο
Ο  κύκλος εργασιών ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια δολάρια
Στο 1 εκατ. δολ. περιορίσθηκαν οι ζημιές της ναυτιλιακής εταιρείας Euroseas Ltd συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Αριστείδη Πίττα το πρώτο τρίμηνο του 2017  από 19,2 εκατομμύρια δολάρια  το β’ τρίμηνο του 2016.
Ο  κύκλος εργασιών ενισχύθηκε 37% σε ετήσια βάση, και ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα λειτουργικά κόστη περιορίσθηκαν στο 1,5 εκατ. δολάρια, από 10,1 εκατ. δολάρια το β’ τρίμηνο 2016.
Το β’ τρίμηνο 2017 η μέση τιμή ναύλωσης των πλοίων της Euroseas διαμορφώθηκε στα 8.191 δολάρια την ημέρα ανά πλοίο, από  7.213 δολάρια το β’ τρίμηνο 2016
Σε δηλώσεις του ο Αριστείδης Πίττας επεσήμανε ότι  “κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου 2017 οι αγορές τόσο του ξηρού φορτίου όσο και των κοντέινερ συνέχισαν την ανάκαμψή τους.
Αν και οι τιμές των ναύλων κορυφώθηκαν στις αρχές Μαΐου και από τότε έχουν μειωθεί παραμένουν σε επίπεδα σημαντικά υψηλότερα σε σχέση με τις αντίστοιχες περιόδους πέρυσι, εκτιμώντας πως “οι προσδοκίες για συνεχιζόμενη οικονομική ανάπτυξη σε πολλές ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες και τα χαμηλά επίπεδα παραγγελιών και στους δύο τομείς υποστηρίζουν τη συγκρατημένη αισιοδοξία μας ότι οι τιμές των ναύλων θα βελτιωθούν περαιτέρω στο τελευταίο τμήμα του έτους και το 2018.
Επομένως, θεωρούμε τα τρέχοντα επίπεδα τιμών ναύλωσης πρέποντα για βραχυπρόθεσμες και επιλεγμένες μεσοπρόθεσμες ναυλώσεις, μία στρατηγική που μας δίνει την ευελιξία να εκμεταλλευθούμε τυχόν βελτίωση”, κατέληξε ο κ. Πίττας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης