Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Συστάσεις του Λιμεναρχείου Ραφήνας στους πλοιάρχους μετά από καταγγελίες για «κόντρες» πλοίων

Συστάσεις του Λιμεναρχείου Ραφήνας στους πλοιάρχους μετά από καταγγελίες για «κόντρες» πλοίων
Με έγγραφό του ο Λιμενάρχης επαναδιατυπώνει τις προϋποθέσεις προσέγγισης και απομάκρυνσης των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων από το λιμάνι της Ραφήνας.
Την παρέμβαση του Λιμενάρχη Ραφήνας αντιπλοίαρχου Δημήτρη Κωσταράκη προκάλεσαν οι καταγγελίες πολιτών για «κόντρες» μεταξύ των πλοίων κατά τον απόπλου ή τον κατάπλου τους στο λιμάνι.
Με έγγραφό του ο Λιμενάρχης επαναδιατυπώνει τις προϋποθέσεις προσέγγισης και απομάκρυνσης των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων από το λιμάνι της Ραφήνας, προκειμένου να μην δημιουργούνται κίνδυνοι τόσο για το επιβατικό κοινό, όσο και για τους λουόμενους στις παρακείμενες παραλίες.
Ο Λιμενάρχης καλεί τους κυβερνήτες των πλοίων κατά την προσέγγιση στο λιμάνι να μειώνουν την ταχύτητα των πλοίων  στους 20 κόμβους σε απόσταση 4 ν.μ. από το λιμάνι και στους 13 κόμβους σε απόσταση 2 ν.μ. μειώνοντας σταδιακά από κει και πέρα την ταχύτητά τους μέχρι την πρόσδεσή τους.
Επίσης, τους καλεί να πλέουν σε κατ’ ελάχιστον απόσταση 0,6 ν.μ. από την παραλία «Μαρίκες».
Επισημαίνει δε, ότι η ταχύτητα και η πορεία των εισερχομένων και εξερχομένων πλοίων θα ελέγχονται-καταγράφονται ηλεκτρονικά από τα συστήματα VTS / Κ.Λ. Ραφήνας.
Τέλος τους καλεί να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή ως προς την απόσταση ασφαλείας μεταξύ των υπό την πλοιαρχία τους εισερχομένων-εξερχομένων πλοίων προς  και από τον Λιμένα Ραφήνας, να έχουν αυξημένη προσοχή-ετοιμότητα και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την κίνηση τον ασφαλή ελλιμενισμό και την αγκυροβολία αυτών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης