Ναυτιλία

Τί λένε οι Αρχές για την τραγική κατάρρευση του στέγαστρου στο παλιό λιμάνι της Πάτρας

Τί λένε οι Αρχές για την τραγική κατάρρευση του στέγαστρου στο παλιό λιμάνι της Πάτρας
«Η κατεδάφιση του ακινήτου καθυστέρησε, γιατί η αρχαιολογική υπηρεσία ήθελε να κριθεί το κτίριο διατηρητέο» αναφέρει  ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών
Ενας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός από την κατάρρευση οροφής κτιρίου χθες βράδυ στο παλιό λιμάνι της Πάτρας.
Ένας 27χρονος μετανάστης αλγερινής υπηκοότητας, έχασε τη ζωή του όταν κατέρρευσε οροφή, στα παλιά κρατητήρια στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, ενώ επίσης, τραυματίστηκε και άλλο ένα άτομο.
Οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με εκπαιδευμένο σκύλο ερευνούν στα συντρίμμια του κτιρίου για άλλα άτομα που πιθανόν είναι χτυπημένα ή εγκλωβισμένα.
«Το ακίνητο που κατέρρευσε στο βόρειο λιμάνι είχε χαρακτηριστεί ετοιμόρροπο, είχε περιφραχθεί και είχε σήμανση ότι ο χώρος είναι ετοιμόρροπος και δεν πρέπει να προσεγγίζεται από πολίτες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ), Νίκος Κοντοές.
«Η κατεδάφιση του ακινήτου καθυστέρησε, γιατί η αρχαιολογική υπηρεσία ήθελε να κριθεί το κτίριο διατηρητέο» αναφέρει ο κ. Κοντοές.
Μάλιστα, «η αρχαιολογική υπηρεσία είχε βάλει ερώτημα προς το κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο, με αποτέλεσμα αυτή η διαδικασία να πάρει ένα χρονικό διάστημα και να μας καθυστερήσει» κατέληξε ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ.

Η δημοτική αρχή της Πάτρας

Την οδύνη της εκφράζει η δημοτική αρχή της Πάτρας, «για τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου, μετά την κατάρρευση του κτιρίου στο παλιό λιμάνι της πόλης».
Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει ότι είχε εκτιμήσει την επικινδυνότητα του κτιρίου, γι’ αυτό επανειλημμένα ζητούσε από τον Ο.Λ.ΠΑ. και το Λιμεναρχείο, να προχωρήσουν, ο μεν πρώτος στην απομάκρυνση μηχανημάτων και υλικών, ο δε δεύτερος να πάψει να λειτουργεί το χώρο ως κρατητήρια.
Όπως τονίζει οι επίμονες προσπάθειες της έγιναν τελικά αποδεκτές στις 8 Απριλίου του 2016 από το υπουργείο Οικονομικών.
Σε σχετικό έγγραφο, μάλιστα, του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρεται ότι «το θέμα της επικινδυνότητας της ετοιμόρροπης οικοδομής θα πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου από τον ΟΛΠΑ Α.Ε.» σημειώνει η δημοτική αρχή, και συμπληρώνει λέγοντας πως «με πρόσφατο έγγραφο ζητήθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας και το κεντρικό λιμεναρχείο να εκκενώσουν τα κτίρια των πρώην υπηρεσιών του λιμένα Πατρών και του τελωνείου».
Τέλος, η δημοτική αρχή ζητά «την επίσπευση όλων διαδικασιών για να ολοκληρωθεί άμεσα η οριστική παραχώρηση των συμφωνημένων χερσαίων χώρων κτιρίων και εγκαταστάσεων» και προσθέτει ότι «θεωρεί επιτακτικά αναγκαίο, ο ΟΛΠΑ να φροντίσει για την απομάκρυνση των υλικών του κτιρίου που κατέρρευσε».
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης