Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Αύριο (1/8) η απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας για τη γραμμή Πειραιάς - Κύθηρα - Κρήτη

Αύριο (1/8) η απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας για τη γραμμή Πειραιάς - Κύθηρα - Κρήτη
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας σε επιστολή του στον υπουργό Ναυτιλίας ζητάει την άμεση αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Καλαμάτας με την Κρήτη, καθώς όπως όλα δείχνουν, η μεσσηνιακή πόλη θα μείνει χωρίς καράβι το φετινό καλοκαίρι.
Συνεδριάζει αύριο (1/8) στο υπουργείο Ναυτιλίας το αρμόδιο όργανο που θα εξετάσει τη μετατροπή της σύμβασης με τη ΛΑΝΕ, η οποία έχει κηρυχθεί έκπτωτη και το ενδεχόμενο επαναδρομολόγησης πλοίου, που θα συνδέει ακτοπλοϊκά τα Κύθηρα με την Κρήτη, καθώς το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» που εξυπηρετούσε τη γραμμή αυτή, βρίσκεται σε ακινησία λόγω τεχνικής βλάβης.
Εν τω μεταξύ, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας σε επιστολή του στον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ζητάει την άμεση αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Καλαμάτας με την Κρήτη, καθώς όπως όλα δείχνουν, η μεσσηνιακή πόλη θα μείνει χωρίς καράβι το φετινό καλοκαίρι.
Η επιστολή που κοινοποιείται και στον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό, καθώς και στον αρμόδιο γενικό γραμματέα του υπουργείου Διονύσιο Καλαματιανό, «παρακαλεί» να συμπεριληφθεί στην απόφαση και η γραμμή Καλαμάτα - Καστέλι Κισσάμου, η οποία εξυπηρετεί πλήθος διακινουμένων, σύμφωνα με την επιστολή.
Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, «με τη διαφήμιση της γραμμής που έχει προηγηθεί και κυρίως με την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων, είναι βέβαιο ότι η γραμμή αυτή έχει εξαιρετική προοπτική, με προϋποθέσεις βέβαια, τη συνέχεια, την αξιοπιστία και την αύξηση των δρομολογίων».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης