Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Κουρουμπλής: Στόχος μας είναι ο Πειραιάς να γίνει ένα από τα πιο δυναμικά ναυτιλιακά κέντρα

Κουρουμπλής: Στόχος μας είναι ο Πειραιάς να γίνει ένα από τα πιο δυναμικά ναυτιλιακά κέντρα
Εχουμε στόχο να αποκτήσει η Ελλάδα Εθνική Στρατηγική Ναυτιλίας είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Όραμά μας είναι ο Πειραιάς να γίνει ένα από τα πιο σύγχρονα και δυναμικά αναπτυσσόμενα ναυτιλιακά κέντρα και στόχος μας να αποκτήσει η Ελλάδα Εθνική Στρατηγική Ναυτιλίας, σημειώνει μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ.
Σε ερώτηση για τις προτεραιότητες στο Υπουργείο ο κ. Κουρουμπλής τόνισε:
"Η Ναυτιλία ήταν σχεδόν εγκαταλειμμένη. Ούτε εγώ ούτε ο προκάτοχός μου, ο Θοδωρής Δρίτσας, είχαμε περιθώριο επιλογής τριών προτεραιοτήτων. Οι μηχανές δουλεύουν παντού. Μάλιστα έχουμε καταρτίσει ένα εθνικό αφήγημα, θα το πω, έχοντας καταγράψει όλους τους στόχους που πρέπει να έχει το Υπουργείο Ναυτιλίας.
Δουλεύουμε εντατικά στην ναυτική εκπαίδευση, στα προγράμματα σπουδών, στην στήριξη της Ποντοπόρου Ναυτιλίας, στο άνοιγμα της ελληνικής σημαίας , στο ναυτιλιακό cluster, στην αναζωογόνηση της ναυπηγοεπισκευής, στην προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, στη λιμενική διακυβέρνηση, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος, στη φύλαξη των συνόρων, στην πάταξη του λαθρεμπορίου, στην ενίσχυση της κρουαζιέρας, στην στήριξη του θαλάσσιου τουρισμού, στον εκσυγχρονισμό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στη βελτίωση της Ακτοπλοΐας, στην οργάνωση και στη θεσμοθέτηση της Νησιωτικής Πολιτικής.
Όραμά μας είναι ο Πειραιάς να γίνει ένα από τα πιο σύγχρονα και δυναμικά αναπτυσσόμενα ναυτιλιακά κέντρα. Αυτό το αφήγημα θα το δώσουμε για διαβούλευση σε όλα τα κόμματα.
Στόχος μας είναι να αποκτήσει η Ελλάδα Εθνική Στρατηγική Ναυτιλίας.
Γιατί ο Τουρισμός και η Ναυτιλία είναι οι δύο βαριές βιομηχανίες που έχουν απομείνει στην Ελλάδα.
Πρέπει να τις προστατεύσουμε και να τις αναπτύξουμε, για να μπορέσουν αυτές να τραβήξουν τη χώρα προς την ανάπτυξη".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης