Ναυτιλία

Στην Κίνα για τον θαλάσσιο «Δρόμο του Μεταξιού» ο αντιπρόεδρος του ΟΛΘ

Στην Κίνα για τον θαλάσσιο «Δρόμο του Μεταξιού» ο αντιπρόεδρος του ΟΛΘ
Το συνέδριο «3rd Maritime Silk Road Port International Cooperation Forum» είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, καθώς αφορά τη λιμενική βιομηχανία, κυρίως σε επίπεδο εξελίξεων και συνεργασιών.
Την πιθανή θέση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ως «κρίκου» στην αλυσίδα των γεωγραφικών σημείων με ενδιαφέρον για τον νέο «Δρόμο του Μεταξιού» διερεύνησε μεταξύ άλλων στην Κίνα ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) Δημήτρης Ρούτος.
Ο αντιπρόεδρος του ΟΛΘ συμμετείχε στο 3ο συνέδριο διεθνούς συνεργασίας λιμένων με τον τίτλο «3rd Maritime Silk Road Port International Cooperation Forum», το οποίο πραγματοποιήθηκε προ ημερών στην Νινγκμπό της Κίνας.  
Στην ελληνική αποστολή συμμετείχε και ο ναυτιλιακός ακόλουθος του ελληνικού προξενείου στη Σανγκάη, Κωνσταντίνος Μουτζουβής.
Πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως σημαντικό διεθνές συνέδριο που αφορά τη λιμενική βιομηχανία, κυρίως σε επίπεδο εξελίξεων και συνεργασιών.
Στο συνέδριο υπήρξε παρουσία εκπροσώπων των σημαντικότερων λιμένων της Ευρώπης (Αμβούργο, Αμβέρσα, Ρότερνταμ, Βαρκελώνη), καθώς και στελεχών λιμένων από χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Αμερικής.
Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της ευρύτερης λιμενικής βιομηχανίας (Maersk Group, DP World), καθώς και αντιπρόσωποι λιμενικών ινστιτούτων και σχετικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (Shanghai Maritime University, Shanghai International Shipping Institute).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης