Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Capital Link: Η ανάπτυξη της οικονομίας της Κίνας ενισχύει την αγορά ξηρού χύδην φορτίου

Capital Link: Η ανάπτυξη της οικονομίας της Κίνας ενισχύει την αγορά ξηρού χύδην φορτίου
Η ανάπτυξη του στόλου ξηρού χύδην φορτίου διατηρήθηκε υπό έλεγχο κατά τους πρώτους 6 μήνες του έτους, συμβάλλοντας στην περαιτέρω βελτίωση της ισορροπίας ζήτησης στην αγορά και στη στήριξη της βελτίωσης των ναύλων.
Η οικονομία της Κίνας αύξησε την αισιοδοξία της στην αγορά, καθώς η πρόσφατα ανακοινωθείσα αύξηση του ΑΕΠ κατά 6,9% για το β΄ τρίμηνο του 2017 σε ετήσια βάση υπερέβη τις προσδοκίες.
Το ποσοστό αυτό ενισχύθηκε περαιτέρω από την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 7,6% τον Ιούνιο του 2017 σε ετήσια βάση και την αύξηση των λιανικών πωλήσεων και των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου κατά 11% και 8,6% αντίστοιχα.
Τα αποτελέσματα αυτά σύμφωνα με την Capital Link έχουν φέρει μια νέα αισιοδοξία για τους εξαγωγείς και τις προοπτικές της αγοράς ξηρού φορτίου, δεδομένου ότι το εμπόριο εμπορευμάτων ξηρού χύδην φορτίου εξακολουθεί να καθοδηγείται κυρίως από την κινεζική ζήτηση.
Την ίδια στιγμή και παρά την αισιοδοξία, εξακολουθούν να εκφράζονται ανησυχίες όσον αφορά το αυξανόμενο χρέος, την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα σε διάφορους μεταποιητικούς τομείς και την εμφάνιση πιθανής φούσκας στον τομέα των ακινήτων.
Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης που σημειώθηκε κατά το α΄ εξάμηνο του έτους αποδίδεται κυρίως στα κέρδη αυτών των τριών τομέων, υπάρχει φόβος ότι πιθανή ανατροπή κατά το β΄ τρίμηνο θα έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις για την οικονομία της Κίνας.
Ως εκ τούτου, εξακολουθούν να υπάρχουν προειδοποιήσεις σχετικά με τις προοπτικές πιθανής επιβράδυνσης κατά το β΄ εξάμηνο του έτους.
Προς το παρόν ωστόσο, φαίνεται ότι δεδομένων των πρόσφατων τάσεων η ανάπτυξη της Κίνας έχει γίνει πιο ισχυρή και βιώσιμη, ιδίως καθώς η καταναλωτική πίστη και η αγοραστική ισχύς στην εγχώρια αγορά έχουν αυξηθεί.
Αυτές οι αυξήσεις έχουν μέχρι στιγμής αντανακλαστεί σε μεγάλο βαθμό στην απόδοση της αγοράς χύδην ξηρού φορτίου κατά τη διάρκεια της ίδιας χρονικής περιόδου, με τα επιτόκια να δείχνουν μια ανάκαμψη σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Δεδομένου ότι οι οικονομικές επιδόσεις της Κίνας εξακολουθούν να διαδραματίζουν έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην αγορά ξηρού χύδην φορτίου, με ένα μεγάλο μερίδιο του θαλάσσιου εμπορίου ξηρού χύδην φορτίου που εξακολουθεί να καθοδηγείται από την κινεζική ζήτηση, όλα τα μάτια στρέφονται στην Κίνα, για να διαπιστωθεί εάν πραγματικά η αγορά κινείται σε μια πορεία ανάκαμψης ή όχι.
Ταυτόχρονα, η ανάπτυξη του στόλου ξηρού χύδην φορτίου διατηρήθηκε υπό έλεγχο κατά τους πρώτους 6 μήνες του έτους, συμβάλλοντας στην περαιτέρω βελτίωση της ισορροπίας ζήτησης στην αγορά και στη στήριξη της βελτίωσης των ναύλων που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης