Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Η Cosco εξαγοράζει την Orient Overseas έναντι 6,3 δισ. δολάρια

Η Cosco εξαγοράζει την Orient Overseas έναντι 6,3 δισ. δολάρια
Ο κινεζικός όμιλος συνεργάσθηκε με την Shanghai International Port,για την αγορά μεριδίου 68,7% από τον μέτοχο που είχε τον έλεγχο στην Orient Overseas
Η Cosco Shipping Holdings, η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρία της Κίνας,  πρόεκιται να προχωρήσει στην εξαγορά της Orient Overseas (International) έναντι 6,3 δισ. δολ.
Η κίνηση  αυτή σύμφωνα με την Wall Street Journal, θα οδηγήσει σε συγχώνευση έξι υπερμεταφορέων σε τρεις συμμαχίες επηρεάζοντας περίπου τα τρία τέταρτα όλου του θαλάσσιου εμπορίου, έπειτα από ένα κύμα ενοποίησης των 20 κορυφαίων του κλάδου παγκοσμίως στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς.
Ο κινεζικός όμιλος συνεργάσθηκε με την Shanghai International Port (Group), έναν από τους μεγαλύτερους διαχειριστές λιμανιών στον κόσμο, για να αγοράσουν συνολικό μερίδιο 68,7% από τον μέτοχο που είχε τον έλεγχο στην Orient Overseas, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Cosco και Orient Overseas την Κυριακή 9/7/2017.
Η τιμή προσφοράς στα 78,67 δολάρια Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή (10,07 δολάρια ΗΠΑ) αντιπροσωπεύει premium 31% στην τιμή κλεισίματος της Orient Overseas της Παρασκευή 7/7/2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης