Ναυτιλία

Ξεπέρασε το 60% η εθνική συμβολή της Τουρκίας στην αμυντική βιομηχανία

Ξεπέρασε το 60% η εθνική συμβολή της Τουρκίας στην αμυντική βιομηχανία
Η Τουρκία τα τελευταία 15 χρόνια παρείχε περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια στην εθνική αμυντική βιομηχανία, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε σήμερα, ότι η Τουρκία ξεπέρασε το 60% σε εθνική συμβολή στην αμυντική βιομηχανία.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι τα πλοία θα καταστήσουν το τουρκικό ναυτικό πιο ισχυρό.
"Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην αμυντική βιομηχανία τα τελευταία 15 χρόνια. Έχουμε αυξήσει την εθνική συνεισφορά από το 24% σε πάνω από 60%. Ο στόχος είναι ακόμη μεγαλύτερος ", τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Ο ίδιος, είπε ότι πριν από 50 χρόνια ο κόσμος συζητούσε για το εάν η Τουρκία θα μπορούσε να κατασκευάσει πλοία ή όχι, αλλά σήμερα η Τουρκία μπορεί να κατασκευάσει πλοία κάθε κατηγορίας και δυνατότητας.
Ο Γιλντιρίμ πρόσθεσε ότι η Τουρκία μπορεί να ανταποκριθεί και στις ανάγκες άλλων χωρών.
Ανέφερε επίσης, ότι ανάμεσα στις 30 χώρες που κατασκευάζουν το 90% του παγκόσμιου στόλου εμπορικών πλοίων, η Τουρκία έχει ανέλθει στην 14η θέση.
Είπε εξάλλου, ότι η Τουρκία έχει ολοκληρώσει 14 έργα στρατιωτικών πλοίων τα τελευταία 15 χρόνια και παρείχε περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια στην εθνική αμυντική βιομηχανία κατά την ίδια περίοδο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης