Ενέργεια

ΗΠΑ: Για τρίτη σερί εβδομάδα ανεβαίνει η τιμή της βενζίνης

ΗΠΑ: Για τρίτη σερί εβδομάδα ανεβαίνει η τιμή της βενζίνης
Από την άλλη, η μέση τιμή του ντίζελ μειώθηκε αυτή την εβδομάδα στα 4,01 δολάρια ανά γαλόνι
Η μέση τιμή της βενζίνης στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνεται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, κερδίζοντας 4,3 σεντς τις προηγούμενες μέρες, για να φτάσει τώρα τα 3,62 δολάρια ανά γαλόνι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Gasbuddy.

Με βάση το Oil Price, σε σύγκριση με ένα μήνα πριν, η μέση τιμή της βενζίνης είναι αυξημένη κατά 10,8 σεντς, αλλά εξακολουθεί να είναι 1,1 σεντς ανά γαλόνι χαμηλότερη από ό,τι ήταν την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Η μέση τιμή του ντίζελ μειώθηκε αυτή την εβδομάδα στα 4,01 δολάρια ανά γαλόνι, περίπου 15 σεντς κάτω από το επίπεδο τιμών την ίδια εποχή πέρυσι.

«Τουλάχιστον ένας από τους τρεις παράγοντες που προκαλούσαν ενεργά την άνοδο των τιμών τους τελευταίους δύο μήνες βρίσκεται πίσω μας», δήλωσε ο Patrick De Haan, επικεφαλής ανάλυσης πετρελαίου στο GasBuddy.

Η συντήρηση των διυλιστηρίων θα φέρει νέα αύξηση

Ωστόσο, προειδοποίησε ο De Haan, ο πόνος στην αντλία δεν έχει τελειώσει, καθώς θα έρθουν κι άλλα προβλήματα με τα προγράμματα συντήρησης των διυλιστηρίων.

«Τις επόμενες εβδομάδες πολλά διυλιστήρια θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους και η παραγωγή βενζίνης θα πρέπει να αυξηθεί, ασκώντας για λίγο μόνο καθοδική πίεση στις τιμές της βενζίνης», συμπλήρωσε ο De Haan.

Αναφορικά με τις γεωπολιτικές εξελίξεις, ο De Haan δήλωσε ότι η GasBuddy αιφνιδιάστηκε κάπως με την απόφαση του Ισραήλ να ανταποδώσει με πυραυλική επίθεση στο Ιράν.

Η γεωπολιτική ένταση πλέον θεωρείται ότι βρίσκεται σε φάση αποκλιμάκωσης και ο De Haan ελπίζει ότι με τον περιορισμό της ανησυχίας στη Μέση Ανατολή και το τέλος των άλλων εποχικών παραγόντων που ωθούν τις τιμές προς τα πάνω, οι Αμερικανοί θα δουν σύντομα ανακούφιση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης