Τελευταία Νέα
Εξοικονομώ

Άνοιγμα στο κοινό του πρώτου ανακαινισμένου "παθητικού" κτιρίου

Άνοιγμα στο κοινό του πρώτου ανακαινισμένου
Παθητικό κτίριο δεν λέγεται ένα κτίριο το οποίο πάσχει. Απεναντίας..
Το ΕΙΠΑΚ, (Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου), στο πλαίσιο της συμμετοχής του για τρίτη φορά,  στις Διεθνείς Ημέρες Παθητικού Σπιτιού, ανοίγει στο κοινό, το πρώτο  ανακαινισμένο παθητικό κτίριο στην Ελλάδα, το προσεχές Σαββατοκύριακο ( 11-13/11/2016), στην περιοχή του Παπάγου (Αναστάσεως 112), από τις 9.00 το πρωί  μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι.
Οι ενδιαφερόμενοι θα ξεναγηθούν και θα  ενημερωθούν σχετικά με όλα τα στάδια ανακαίνισης της κατοικίας, θα λάβουν γνώση όσον αφορά στα υλικά και τους εξοπλισμούς που χρησιμοποιήθηκαν, στις μελέτες εφαρμογής, ενώ θα τους γνωστοποιηθούν τα όποια εμπόδια ή δυσκολίες ανέκυψαν, οι λύσεις που δόθηκαν σε κάθε έκαστο απ’ αυτά και εν’ κατακλείδι, θα πάρουν μία γεύση όσον αφορά τον τρόπο που λειτουργεί αυτή η κατοικία, με κατάθεση από τους ίδιους τους χρήστες της, της μέχρι σήμερα εμπειρίας τους μέσα σ’αυτό.
Το παθητικό κτίριο δεν λέγεται παθητικό επειδή πάσχει. Απεναντίας:
Είναι τα υλικά αλλά και ο τρόπος κατασκευής του τέτοιος, ώστε να μπορεί να εξοικονομεί χρήματα και για την ψύξη και για τη θέρμανση στον χρήστη του. Με τον τρόπο αυτόν, η χρόνια χρήση ενός τέτοιου παθητικού κτιρίου, αποδίδει τα λίγο περισσότερα χρήματα που χρειάστηκαν για την κατασκευή του, αποσβένοντας έτσι το κόστος του σε λίαν εύλογο χρόνο, ενώ η αειφορία του τελεί αδιαμφισβήτητη, περιποιώντας όφελος προς τον πλανήτη ευνοήτως μεγάλο.
Εξαιρετική λοιπόν διαφαίνεται και η επένδυση σε ένα τέτοιο σπίτι, την ώρα μάλιστα που όλο και περισσότεροι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας ανά τον κόσμο την προτιμούν αυξάνοντας τη ζήτηση των ειδικών αυτών "πράσινων υλικών" (και άρα μειώνοντας σχετικά τις τιμές τους), ενώ όλο και περισσότερες χώρες μπαίνουν στο χορό της αγοράς αυτής. Πιστοποιημένοι επαγγελματίες από όλους τους σχετικούς κλάδους εμπλέκονται δε, ως οι πλέον ειδήμονες για στοχευμένη καθοδήγηση για κάθε ένα από τα κτίρια, που είτε τώρα κατασκευάζονται ως παθητικά, είτε απλά ανακαινίζονται προσδοκώντας οικονομία στο ρεύμα.
Περαιτέρω μείωση του κόστους κατασκευής ενός τέτοιου παθητικού κτιρίου επιφυλάσσει και σχετική
δημόσια ή ιδιωτική χρηματοδότηση που προωθείται προς όσους προτίθενται να προβούν σε τέτοιες κατασκευές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης