Τελευταία Νέα
Εξοικονομώ

Προσφορές που …ξεφουσκώνουν μέχρι και 30% τους λογαριασμούς ρεύματος – Τα νέα προϊόντα των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας

Προσφορές που …ξεφουσκώνουν μέχρι και 30% τους λογαριασμούς ρεύματος – Τα νέα προϊόντα των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι πελάτες των εναλλακτικών παρόχων απολαμβάνουν μεγάλες εκπτώσεις, δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για κάποιους μήνες, μηδενικά πάγια, αλλά και επιπρόσθετες μειώσεις στις χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος αν είναι εμπρόθεσμοι στις πληρωμές τους
Αν δεν έχετε ήδη αλλάξει προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος για το σπίτι ή τον επαγγελματικό σας χώρο, είναι αρκετά πιθανό να το πράξετε πολύ σύντομα.
Μάλιστα, είναι απόλυτα σίγουρο πως το ίδιο θα κάνουν τουλάχιστον τα μισά από τα ελληνικά νοικοκυριά είτε στο αμέσως προσεχές διάστημα είτε στο κοντινό μέλλον.  
Οι σαφώς χαμηλότερες χρεώσεις σε ότι αφορά στην τιμή της κιλοβατώρας που προσφέρουν οι ιδιώτες προμηθευτές έναντι της ΔΕΗ, καθώς και η υποχρέωση της χώρας να προχωρήσει άμεσα στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας αναμένεται να οδηγήσουν σταδιακά ολοένα και περισσότερους καταναλωτές στην αναζήτηση νέου παρόχου για την ηλεκτροδότηση του ακινήτου τους.
Για το λόγο αυτό, όλες σχεδόν οι εταιρίες που ασχολούνται με την προμήθεια ρεύματος κάνουν δελεαστικές προσφορές, ευελπιστώντας να αυξήσουν το πελατολόγιό τους.
Στη προσπάθεια προσέλκυσης νέων πελατών έχουν ως «συμμάχους» τα υψηλά ποσοστά εκπτώσεων επί της τιμής χρέωσης της κιλοβατώρας του βασικού προμηθευτή και ανταγωνιστή τους που δεν είναι άλλος από τη ΔΕΗ, την προσφορά ορισμένων μηνών με μηδενική ή με συμβολική χρέωση του ρεύματος, αλλά και την κατάργηση των παγίων τελών και της εγγύησης.
Επισημαίνεται πως η ΔΕΗ χρεώνει σήμερα την κιλοβατώρα προς 0,0946 ευρώ (ή 0,10252 ευρώ για καταναλώσεις άνω των 2.000 kWh) στα νοικοκυριά και προς 0,08259 έως 0,11346 ευρώ στις επιχειρήσεις.  
Θα πρέπει να σημειωθεί, επίσης, πως οι εναλλακτικοί πάροχοι ρεύματος – θέλοντας να περιορίσουν ή ακόμη και να εξαλείψουν το φαινόμενο των ληξιπρόθεσμων οφειλών –  δίνουν επιπρόσθετη έκπτωση στους πελάτες που είναι συνεπείς στις πληρωμές τους, κάτι που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι καταναλωτές για να μειώσουν περαιτέρω το κόστος του ηλεκτρικού.
Εκτιμάται, λοιπόν, πως αν κάποιος επιλέξει τον κατάλληλο πάροχο και πρόγραμμα και παράλληλα διαχειριστεί σωστά τις προσφορές, είναι δυνατόν να μειώσει τον λογαριασμό του ρεύματος που καταναλώνει μέχρι και 30%.
Το World Energy News έχει καταγράψει και παρουσιάζει όλες τις προσφορές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ισχύ από τους ιδιώτες προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, με στόχο να ενημερώσει και παράλληλα να βοηθήσει στην προσπάθεια των καταναλωτών να …ξεφουσκώσουν τον λογαριασμό του ηλεκτρικού.  

Protergia

Τη νύχτα μέρα κάνει η εταιρία προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας Protergia, χρεώνοντας όλους τους νέους της οικιακούς πελάτες με το χαμηλό τιμολόγιο του νυχτερινού ρεύματος (0,0661 ευρώ ανά κιλοβατώρα) καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.
Η προσφορά ισχύει για τους τρεις πρώτους μήνες και αφορά εκείνους τους καταναλωτές που θα «μετακινηθούν» στην εταιρία μέχρι και τις 30 Απριλίου 2017, υπογράφοντας σύμβαση 24μηνης παραμονής στην Protergia.
Μάλιστα, τη νυχτερινή χρέωση θα την λάβουν ακόμη και όσοι από τους καινούριους πελάτες δεν διαθέτουν σχετικό μετρητή διπλής καταγραφής.
Μετά την παρέλευση του τριμήνου, οι συγκεκριμένοι καταναλωτές θα τύχουν έκπτωσης της τάξεως του 15% επί του τιμολογίου του προγράμματός τους, με την προϋπόθεση της εμπρόθεσμης εξόφλησης του λογαριασμού.
Σημειώνεται πως η τιμή της κιλοβατώρας διαμορφώνεται στο 0,0898 ευρώ για καταναλώσεις μέχρι 2.000 κιλοβατώρες και 0,0943 ευρώ για τις μεγαλύτερες καταναλώσεις.
Επιπλέον, σε περίπτωση που η εξόφληση των λογαριασμών γίνεται με πάγια τραπεζική εντολή, ο οικιακός πελάτης δεν επιβαρύνεται με κόστος εγγύησης.
Η Protergia έχει, όμως, να επιδείξει προσφορές και σε ότι αφορά στα επαγγελματικά προγράμματα παροχής ρεύματος.
Ειδικότερα, με το πρόγραμμα «Protergia Επαγγελματικό 1», οι νέοι πελάτες (όσοι συνάψουν 12μηνη σύμβαση μέχρι και τις 30 Απριλίου 2017) θα λάβουν έκπτωση 10% στην τιμή της ενέργειας για τους πρώτους έξι μήνες και επιπρόσθετη έκπτωση 15% σε περίπτωση που είναι συνεπείς στις πληρωμές των λογαριασμών.
Επίσης, όσοι επιλέξουν το πρόγραμμα «Protergia Επαγγελματικό 2» δεν θα καταβάλουν τη χρέωση ισχύος για ένα χρόνο και παράλληλα θα τύχουν έκπτωσης 10% ως επιβράβευση της συνέπειας πληρωμών.
Όπως και στα οικιακά προγράμματα, έτσι και στα επαγγελματικά η ενεργοποίηση πάγιας εντολής πληρωμής καταργεί την υποχρέωση καταβολής εγγύησης.

Ήρων

Ένα ιδιαίτερα ελκυστικό «πακέτο» προσφορών έχει σχεδιάσει και διαθέτει στους νέους της οικιακούς πελάτες η εταιρία Ήρων.
Πιο συγκεκριμένα, ο πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας προσφέρει σε όσους αποκτήσουν αυτή την περίοδο κάποιο από τα προγράμματα «Home 1+1» και «Home 1+1 Ν» δύο μήνες δωρεάν ρεύμα (τον πρώτο και τον 13ο μήνα της 24μηνης δέσμευσης), καθώς επίσης και έκπτωση 10% στην τιμή της κιλοβατώρας του βασικού προμηθευτή για τους υπόλοιπους 22 μήνες της σύμβασης.


Οι δε συνεπείς στις πληρωμές καταναλωτές – τόσο οι καινούργιοι όσο και οι παλαιοί – εξασφαλίζουν επιπλέον 10% έκπτωση στην τιμή του ρεύματος, ενώ αν η πληρωμή γίνεται μέσω πάγιας τραπεζικής εντολής ή με τη χρήση πιστωτικής κάρτας τότε αυτοί κερδίζουν ακόμη 1% έκπτωση.
Παράλληλα, με την ενεργοποίηση της πάγιας τραπεζικής εντολής, ο νέος πελάτης της Ήρων απαλλάσσεται από την καταβολή εγγύησης.
Όμως, ακόμη κι αν δεν επιλέξει την πληρωμή μέσω πάγιας εντολής, εφόσον φυσικά εξοφλεί κανονικά τους λογαριασμούς του, η εταιρία του επιστρέφει το 25% επί του συνολικού ποσού της εγγύησης με τη συμπλήρωση κάθε ενός πλήρους έτους συνεργασίας.
Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί πως οι οικιακοί πελάτες που διαμένουν στο δήμο Αλίμου απολαμβάνουν ακόμη περισσότερα προνόμια, μετά τη συνεργασία που σύναψε η πόλη τους με την εταιρία Ήρων.
Αναλυτικά, οι κάτοικοι του Αλίμου που θα γίνουν πελάτες της Ήρων, θα λάβουν ως δώρο εγγραφής το ποσό των 30 ευρώ, θα έχουν έκπτωση 5% στην τιμή της κιλοβατώρας, ενώ παράλληλα αν είναι συνεπείς στις πληρωμές τους θα κερδίζουν επιπλέον έκπτωση 20% συν 1% σε περίπτωση πληρωμής με πάγια εντολή.
Δηλαδή, το συνολικό ποσοστό της έκπτωσης επί των χρεώσεων του βασικού προμηθευτή μπορεί να ανέλθει στο 26%.

Φυσικά, αυτοί λαμβάνουν και την επιστροφή του 25% της εγγύησης κατ’ έτος παραμονής στην εταιρία, κάτι που ισχύει και για τους επαγγελματικούς πελάτες της Ήρων.
Οι τελευταίοι, εφόσον εξοφλούν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς τους, κερδίζουν έκπτωση 5% επί του επίσημου τιμοκαταλόγου των εμπορικών προγραμμάτων της εταιρίας.
Σημειώνεται πως ανάλογα με το επαγγελματικό πρόγραμμα, η χρέωση της κιλοβατώρας διαμορφώνεται μεταξύ 0,071 και 0,099 ευρώ.
Η έκπτωση του 5% ισχύει για όσους συνάψουν σύμβαση προμήθειας ρεύματος για την επιχείρησή τους από την 1/1/2017 και μετά.  
 
Elpedison

Με μόλις ένα ευρώ την ημέρα για το οικιακό ρεύμα και για τους πέντε πρώτους λογαριασμούς θα χρεώνει τους νέους της πελάτες η εταιρία Elpedison.
Η προσφορά θα ισχύσει σε όσους υπογράψουν σύμβαση με τον πάροχο έως και τις 31 Μαρτίου 2017 και θα αφορά στην κατανάλωση ρεύματος μέχρι 3.000 κιλοβατώρες το τετράμηνο.
Επιπλέον, οι νέοι πελάτες δεν θα καταβάλουν πάγιο τέλος χρήσης, ενώ μηδενική θα είναι και η εγγύηση με την προϋπόθεση πως η πληρωμή του λογαριασμού θα γίνεται μέσω πάγιας τραπεζικής εντολής.
Σημειώνεται δε, πως οι καταναλωτές που είναι συνεπείς στις πληρωμές τους θα κερδίζουν επιπλέον έκπτωση, έτσι ώστε το συνολικό όφελος – σύμφωνα με την Elpedison – να αγγίζει το 31% σε σχέση με τον βασικό προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.
Μετά την παρέλευση του πεντάμηνου η χρέωση, ανάλογα με το πρόγραμμα στο οποίο έχει ενταχθεί ο πελάτης, θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο του παρόχου.
Επισημαίνεται πως η χρέωση ανά κιλοβατώρα στα οικιακά προγράμματα κυμαίνεται από 0,0859 έως και 0,09195 ευρώ.
Η Elpedison προσφέρει, επίσης, ειδικά προγράμματα με ασφαλιστική κάλυψη εξόφλησης του λογαριασμού χωρίς επιβάρυνση για τον πελάτη.
Έτσι, στις περιπτώσεις ακούσιας ανεργίας, ασθένειας, ατυχήματος ή εισόδου στο νοσοκομείου λόγω ασθένειας ή ατυχήματος, η πληρωμή του λογαριασμού ρεύματος είναι εξασφαλισμένη.
Σε ότι αφορά στα προγράμματα χαμηλής τάσης προς επιχειρήσεις, σε όσες συνάψουν σύμβαση με την εταιρία μέχρι τις 31 Μαρτίου 2017 θα δοθεί έκπτωση 15% επί του τιμοκαταλόγου.
Σημειώνεται πως η χρέωση της κιλοβατώρας στα επαγγελματικά προγράμματα του παρόχου διαμορφώνεται μεταξύ 0,0799 και 0,0999 ευρώ.

GREEN

Οι μεγάλες εκπτώσεις στην τιμή της κιλοβατώρας αποτελούν το δέλεαρ της εταιρίας GREEN για την προσέλκυση νέων πελατών.
Ειδικότερα, ο πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας προσφέρει αυτή την περίοδο έκπτωση έως και 20% σε ότι αφορά το οικιακό τιμολόγιο, με το ποσοστό της έκπτωσης να αυξάνεται έως το 25% στην περίπτωση της προμήθειας ρεύματος σε επιχειρήσεις.
Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί πως οι εκπτώσεις υπολογίζονται επί της τιμής που χρεώνει την κιλοβατώρα ο βασικός προμηθευτής (ΔΕΗ), καθώς και ότι αυτές προσφέρονται σε όλους τους νέους πελάτες που θα συνάψουν σύμβαση με την εταιρία.  
Πέραν από τα ποσοστά έκπτωσης, τα οποία σημειωτέον είναι από τα μεγαλύτερα που προσφέρονται σήμερα στην αγορά, η GREEN δεν θα χρεώνει πάγιο τέλος καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης στους νέους πελάτες.


Επιπλέον, δίνει έκπτωση 50% στο ποσό της εγγύησης για την παροχή ρεύματος σε επιχειρήσεις, ενώ σε όσους συνδυάσουν την ηλεκτροδότηση σπιτιού και επιχείρησης η GREEN κάνει επιπλέον δώρο την εγγύηση για το οικιακό ρεύμα.
Παράλληλα, οι συνεπείς στις πληρωμές καταναλωτές μπορούν να εξασφαλίσουν επιπλέον έκπτωση στην ήδη μειωμένη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.  
Επισημαίνεται, επίσης, πως η εταιρία βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στη διάθεση των ενδιαφερομένων προκειμένου να απαντήσει τηλεφωνικά στις ερωτήσεις και απορίες τους, αλλά και να τους βοηθήσει να επιλέξουν εκείνο το πρόγραμμα που θα καλύψει τις ιδιαίτερες ανάγκες τους με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

ΚΕΝ

Η νεοσύστατη εταιρία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ΚΕΝ μειώνει κατά 15% το κόστος του οικιακού ρεύματος σε περίπτωση εμπρόθεσμης πληρωμής των οφειλών, με το ποσό της έκπτωσης να αφαιρείται από το επόμενο λογαριασμό.
Σημειώνεται πως ανάλογα με το πρόγραμμα, η κιλοβατώρα για οικιακή χρήση χρεώνεται από την εταιρία ΚΕΝ προς 0,0895 ή 0,0919, τιμή επί της οποίας δίδεται η έκπτωση συνέπειας.
Επιπλέον, ο πελάτης δεν καταβάλει εγγύηση αν επιλέξει την εξόφληση του λογαριασμού μέσω πάγιας εντολής, ενώ αν δεν κάνει τη συγκεκριμένη επιλογή θα του επιστραφεί το 50% της εγγύησης μετά την εμπρόθεσμη εξόφληση των έξι πρώτων λογαριασμών.
Τα ίδια οφέλη απολαμβάνουν και οι επαγγελματίες πελάτες της ΚΕΝ, με τη μόνη διαφορά πως το ποσοστό της έκπτωσης συνέπειας διαμορφώνεται, ανάλογα με το πρόγραμμα ηλεκτροδότησης επαγγελματικών χώρων, από 10 – 15%.
Η τιμή της κιλοβατώρας στα επαγγελματικά προγράμματα διαμορφώνεται από 0,075 έως και 0,093 ευρώ.  
Ο πελάτης της ΚΕΝ μπορεί, επίσης, να μειώσει τον λογαριασμό του ρεύματος κατά 20 ευρώ στην περίπτωση που φέρει στην εταιρία ένα νέο συμβόλαιο.

nrg

Μειωμένη χρέωση στη τιμή της κιλοβατώρας έως 13% για τους νέους οικιακούς της πελάτες και έως 25% για τους επαγγελματικούς καταναλωτές προσφέρει η εταιρία nrg, η οποία παράλληλα επιβραβεύει τη εμπρόθεσμη πληρωμή των λογαριασμών με επιπλέον έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα χαμηλής τάσης μέχρι και 15%.
Το πρόγραμμα επιβράβευσης Bonus Time εξασφαλίζει, επίσης, επιστροφή του 20% της εγγύησης σε περίπτωση εξόφλησης έως την ημερομηνία λήξης τους των έξι πρώτων λογαριασμών ρεύματος (μηνιαίοι), καθώς και του 30% της εγγύησης αν ο καταναλωτής εξοφλήσει έγκαιρα τους 12 πρώτους λογαριασμούς του.

Watt + Volt

Το πρόγραμμα επιβράβευσης «Συνέπεια» αποτελεί το βασικό «όπλο» της εταιρίας Watt + Volt στη «μάχη» για την αύξηση του αριθμού των πελατών της.
Ειδικότερα, σε όσους καταναλωτές δεν καθυστερούν την πληρωμή του λογαριασμού τους, η επιχείρηση προσφέρει έκπτωση στους οικιακούς της πελάτες έως και 19% επί της τιμής της κιλοβατώρας του βασικού προμηθευτή, ενώ στους επαγγελματικούς της πελάτες το αντίστοιχο ποσοστό έκπτωσης μπορεί να φτάσει μέχρι και το 17%.
Μετά τις εκπτώσεις αυτές, η τιμή στην οποία χρεώνει την κιλοβατώρα η Watt + Volt διαμορφώνεται στο 0,077 ευρώ για την κατοικία και στο 0,065 – 0,095 ευρώ (ανάλογα με το επιμέρους πρόγραμμα) για την επιχείρηση.
Το πρόγραμμα «Συνέπεια» θα βρίσκεται σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια του 2017.
Οι πελάτες της εταιρίας μπορούν, επίσης, να εξασφαλίσουν 30% έκπτωση στο ύψος της εγγύησης, αν επιλέξουν να κάνουν εξόφληση λογαριασμού με πάγια τραπεζική εντολή ή με χρήση πιστωτικής κάρτας.


Τέλος, η Watt + Volt εφαρμόζει το πρόγραμμα «Προσκαλείς – Κερδίζεις», βάσει του οποίου ο πελάτης της μπορεί να εξασφαλίσει μείωση κατά 20 ευρώ στον λογαριασμό του για κάθε ένα φίλο – γνωστό του που πείθει να γίνει πελάτης του συγκεκριμένου προμηθευτή ενέργειας.

Volterra

Στην επιβράβευση των πελατών που καταβάλουν εμπρόθεσμα το κόστος του λογαριασμού ρεύματος επικεντρώνεται προς το παρόν η στρατηγική της εταιρίας Volterra για την αύξηση του πελατολογίου της.
Πιο συγκεκριμένα, ο εν λόγω προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας προσφέρει στους παλαιούς και νέους καταναλωτές του (οικιακούς και επαγγελματικούς) έκπτωση της τάξεως του 10% στην τιμή της κιλοβατώρας σε περίπτωση που αυτοί είναι συνεπείς στις πληρωμές τους.
Σημειώνεται ότι η εταιρία χρεώνει τη κιλοβατώρα προς 0,085 ευρώ για οικιακή χρήση και από 0,072 – 0,095 ευρώ για την ηλεκτροδότηση επαγγελματικών χώρων.  

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης