Ενέργεια

ΔΕΠΑ: Αυτές είναι οι ποσότητες για την δημοπρασία φυσικού αερίου στις 18/11/2016

tags :
ΔΕΠΑ: Αυτές είναι οι ποσότητες για την δημοπρασία φυσικού αερίου στις 18/11/2016
Ποιοί έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην δημοπρασία της Παρασκευής 18 - 11- 2016
Οριστικοποιήθηκαν οι ποσότητες φυσικού αερίου και ανακοινώθηκε επισήμως από τη ΔΕΠΑ, ότι η ηλεκτρονική δημοπρασία για την προμήθεια φυσικού αερίου σε ετήσια βάση για το 2017, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου.
Δικαίωμα συμμετοχής στη δημοπρασία, που γίνεται με βάση το νέο καθεστώς αυξημένων ποσοτήτων αερίου, έχουν οι κάτοχοι άδειας προμήθειας αερίου, μεταξύ των οποίων και οι τρεις ΕΠΑ, καθώς και οι επιλέγοντες πελάτες φυσικού αερίου δηλαδή οι μεγάλοι καταναλωτές όπως οι βιομηχανίες.  
Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί σε δυο φάσεις και συγκεκριμένα:
•    Κατά την 1η φάση η οποία θα διεξαχθεί από τις 12:00 έως τις 12:30,  θα διατεθεί προς πώληση για το έτος 2017, συνολική ποσότητα φυσικού αερίου ύψους  2.428.043,015  MWh, στην οποία θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής τόσο κάτοχοι άδειας προμήθειας όσο και επιλέγοντες πελάτες. Η ΔΕΠΑ θα δημοπρατήσει την ποσότητα των  2.428.043,015  MWh σε 50.000 τμήματα των 48,561 ΜWh το καθένα.
•    Κατά την 2η Φάση η οποία θα διεξαχθεί από τις 13:30 έως τις 14:00,  θα διατεθεί προς πώληση για το έτος 2017, συνολική ποσότητα φυσικού αερίου ύψους 1.456.825,809  MWh, στην οποία θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο κάτοχοι άδειας προμήθειας. Η ΔΕΠΑ θα δημοπρατήσει την συγκεκριμένη ποσότητα σε 50.000 τμήματα των 29,137 ΜWh το καθένα.
Πρέπει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που μετά την ολοκλήρωση της 1ης φάσης της δημοπρασίας παραμείνει αδιάθετη ποσότητα, αυτή θα κατανεμηθεί αναλογικά μόνο σε κάθε Συμμετέχοντα ο οποίος κατακύρωσε τη μέγιστη διεκδικήσιμη ποσότητα κατά την 1η Φάση (κατ’ ανώτατο όριο 10.000 μερίδια της προς δημοπράτηση ποσότητας ανά Συμμετέχοντα στην 1η Φάση), εφόσον ο τελευταίος επιθυμεί την αγορά επιπλέον ποσότητας (εφεξής «Συμπληρωματική Ποσότητα»). Η Συμπληρωματική Ποσότητα αυτή θα συμβολαιοποιείται με την τιμή κατακύρωσης που επέτυχε ο συγκεκριμένος Συμμετέχοντας της 1ης Φάσης, όπως αυτή υπολογίζεται σε $/MWh.
 Τέλος επισημαίνεται ότι η ποσότητα που θα παραμείνει αδιάθετη από την εν λόγω ετήσια δημοπρασία θα διατεθεί μέσω των τριμηνιαίων δημοπρασιών που αφορούν στο έτος 2017.

Οι ενδιαφερόμενοι

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στη δημοπρασία θα πρέπει να υποβάλλουν έως αύριο Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016, και ώρα 12.00’, τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής τους. Όσοι έχουν ξανασυμμετάσχει σε δημοπρασία μπορούν να αντικαταστήσουν τα ισχύοντα δικαιολογητικά με υπεύθυνη δήλωση.
Η μη εμπρόθεσμη προσκόμιση εγγυητικής επιστολής συμμετοχής στην δημοπρασία αποτελεί λόγο απόρριψης της συμμετοχής. Επίσης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και ηλεκτρονικά την αίτηση χορήγησης κωδικών στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.cosmo-one.gr/register/.
Όσοι έχουν συμμετάσχει κατά το παρελθόν σε ηλεκτρονική δημοπρασία για την προμήθεια φυσικού αερίου από τη ΔΕΠΑ, δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση χορήγησης κωδικών και θα χρησιμοποιήσουν τους παλαιούς κωδικούς.
Έως και την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν σε εικονική ηλεκτρονική δημοπρασία προκειμένου  να εξοικειωθούν με την πλατφόρμα που διαχειρίζεται η εταιρία cosmoONE.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης